[]

Çift vatandaşlığı olan ülkeden nasıl çıkıyor?

Aloha,

Biraz evvel ab sınır kapılarıyla ilgili soruyu görünce merak ettim:
A kişisinin hem Türk hem de İtalyan pasaportu var. Türkiye'de yaşıyor.
Canı sıkıldı, İtalya'ya gitmek istedi iki gün, havaalanında pasaport kontrolden geçerken istediği pasaportu gösterip çıkabiliyor mu?
"Ben İtalyanım kardeşim, ab vatandaşı bankosundan geçerim" diyip, sadece pasaportu polise gösterip yürüyerek gidebiliyor mu?

Hatta bir adım öteye götüreyim: Adam burada bişeyler yapmış, davalık olmuş, yurt dışına kaçacak, İtalyan pasaportuyla çıkıyor diye arananlarda görünmez mi? (Fantazi yaptım)

 
Hayır, TC kimliğini de göstermek gerekiyor. Zira sadece İtalya vatandaşı olsa ülkeye girişte bir belge alması (adı tam aklıma gelmedi), çıkışta da onu göstermesi gerekir.


  • gmzo  (24.04.17 21:20:09) 
Hem ABD hem Türkiye kimlikli akrabalarım var, gayet sadece ABD pasaportlarıyla gelip gidiyorlar. (En son birinin kimlik numarası lazım oldu, tatile gelmişti ve nüfus cüzdanı bile yanında değildi.)


  • kobuzchu kiz  (24.04.17 22:00:59) 
ben eu-tr vatandaşıyım. yurtdışına çıkarken eu pasaportunu, türkiye'ye girerken de eu pasaportunu ve bazen de tc kimliği gösteriyorum. kimliği her seferinde sormuyorlar, neden anlamadım.

tc pasaportum yok.
  • reavelyn  (24.04.17 22:22:09 ~ 22:22:20) 
Tam onu soracaktım gmzo'nun yazdığı üzerine.
Ben Türkiye vatandaşı olduğumu söylemek zorunda mıyım ki?
Neden bir belge almalıyım?
  • quaker  (24.04.17 22:43:34) 
Buna benzer olayi polonya uzerinden belarusa giderken yaptim.

Polonyadan cikarken eu pasaportumu gosterdim, belarusa girerken tc pasaportumla girdim. (Eu pasaportumla vize var cunku belarusa ve polonyadan giris yapmam yasak)

Cikarken de tc pasaportumla ciktim, polonyaya eu pasaportumla girdim.

Bu hafta tr ye gelicem, burokratik birkac problemden oturu havalimaninda tc vizesi alip eu pasaportumla giris yapicam. Normalde o ulkeden cikarken eu pasaportumla cikip trye tc pasaportuyla girebilirim ya da o ulkeye viZe istemiyosa yine eu pasaportumla girerim tr ye. Cikarken de ister istemez eu pasaportumla cikmak zorundayim, tc pasaportumu uzatirsam "vizen nerde kardes, cikamazsin" der bana.
  • kuehles blondes  (24.04.17 22:46:01) 
@quaker çifte vatandaşım ve diğer vatandaşlığım isviçre'de. geçtiğimiz temmuz'da ülkeden çıkarken polise sadece isviçre kimliğimi uzattım "x belgesi vermediler mi girişte?" dedi. şu an biraz mantık yürütüyorum ama, isviçre vatandaşları türkiye'ye yalnızca kimlikleriyle girebiliyorlar. bu durumda yine de ülkede bulunabilecekleri süre kısıtlı olduğundan, takip edilebilmesi için girişte belge doldurtup onaylatıyor olabilirler. çıkışta da onu soruyorlardır. kısa süreli giriş çıkışlarda yabancı pasaport veya kimlik yeterli olabilir ama sürekli ikamette ayrı bir prosedür var belli ki. polis iki kimliğinizi de gösterin giriş çıkışlarda dedi hatta.


  • gmzo  (24.04.17 22:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.