[]

Evde tavşan bakmak - tecrübeliler

Var mı püf noktalarını bilen.

salonu verdim. 4-5 tabak koydum 3 tane su kabı var birini düşürürse. 1 kıvırcık bir turp bir havuç kabı. bir karnıbahar yaprağı.

sürekli kıvırcık yiorlar. tekrar koydum. yine bitirdier. havuç duruyor. turp biraz yediler. karnıbahar yaprağı da.

Doyma gibi şeyleri var mı. arada mı vermek lzım.

evde kimse olmayacağı için sabah doldurup akşam gideyim diyorum.

bir de nasıl uyurlar. çarşaf avlu attım bir sürü yere, üstlerine kendileri uy ur diye de uğraşmıyorlar.

ışığı ben uuyrken mi kapatayım nasıl yapayım?

ne sıklık yani

 
ışığı uyurken kapat bir tane de koli gibi bir şey yap yan yatır ki içine girip çıksınlar onun içine de talaş koy pet shoplarda var. salondan kabloları kaldır kemirirler. bir de nesquick gibi kakacıklar yaparak gezecekler. suyunu ihmal etme mümkünse hamster suluklarından al onlardan daha rahat ediyorlar. bol bol yeşillik koy taze olsunlar.


  • viewport  (24.04.17 00:28:03) 
Kablolari topladin degil mi. Yerler cunku


  • fasulyek  (24.04.17 00:35:29) 
her yere pisliyorlar. gece kacamayacaklari bir yere koy, yoksa sabaha tavsan boktu toplarsin her yerden.


  • thewizardofearthsea  (24.04.17 01:01:07) 
SIkıntı değil , slon kirli zaten. zeytin çöpü gibi kakaları var.

kullanılmayan bir kablo var tv. onu kemirebilirler.

bir kaç havlu çarşaf üsüst koyudp bir zemin oluşturdum uyusunlar die üstünde. talaş ne faydası olcak

ilk geldiğinde kaçardı bendne , şmidi odaya girer girmez koşuyor bana. Alışmasını istemiyorum ama alışacak sanırım böyle.

Çok yerlerse doymama durmundna dolayı çatlama vs olur mu balıklar gibi. kedilerde koyuyorum mamayı,2-3g ün yiyorlardı. tavşanlar nasıl
  • Cursed Chico  (24.04.17 01:19:53 ~ 01:24:04) 
çişlerini yaptıkları zaman talaş emer, talaşın içine giripp uyurlar daha rahat ederler vs.


  • viewport  (24.04.17 01:49:06) 
2 yıl boyunca tavşan baktım. Eğer tavşanınız yavruysa (avuç içinize sığıyorsa) bitki vermeyi kesin. Çabucak ishal yapar ve bunun sonu büyük ihtimal ölümle bitiyor.

Eminönünde tavşanlar için yem var, yeşil renkli çekirdekli garip kokulu bir yem ama pahalı gelirse tahıllardan oluşan daha ucuz bir alternatif de var. (Yem verdikçe yiyorlar ama tavuklarda olduğu gibi çatlama durumu yok, onlar doyduktan sonra keser yemeyi.) O yemlerden birini vermeniz daha iyi olur ve tavşanınıza kafes(bir kucak büyüklüğünde) ve suluk almayı unutmayın.

Bunlar dışında kafesin içi için talaş satılıyor. Ama tavsiye etmem, çünkü ayaklarına yapıştığı için evin içinde dolaşmaları sıkıntı yaratıyor ve çişi de emmiyor. Bunun yerine gazete kağıtlarından uzun ince şeritler keserek kafesin içini kabarık bir yorgan gibi doldurun. (Tüm kafesi değil, makul ölçüde tahmini yüksekliğin beşte biri kadar)

Bunun dışında bazı tavşanlara tuvalet eğitimi verilebiliyor videolara bakabilirsiniz. Hayvancıkları kafeste tutmayın, gezip hoplamalarına imkan verin ama kablolardan, yeni alınmış bir giysiden de uzak tutun ki kemirmesinler.

Tatlı yemeyi ve şekerli şeyleri çok severler arada böyle ödüllendirebilirsiniz.

Işık sorun olmaz onlar her şekilde uyurlar.

Suluk kaplarını iki günde bir temizleyin.

İlgilendiğiniz takdirde tavşanlar bir köpek kadar size yakın olabilen canlılar. Kapıları açıp kapatmayı, sizinle uyumayı, oyun oynamayı hemen alışkanlık haline getirirler. Ama ilgisiz kaldıklarında hemen yabanileşebiliyorlar. Arayı sıcak tutun o yüzden^^

Edit: Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. Seve seve yardımcı olurum.
  • ruhen hastayim ben  (24.04.17 02:35:17 ~ 02:39:39) 
Kuru yoncayı eksik etmeyin, ayrıca henüz üç dört aylıksa tavşanlar, yaş sebze meyve vermeyin. (edit: doyma hissi var hayvanlarda, dediğim gibi her daim kuru yonca olsun yanlarında fakat yemi gün içinde bir tavşan için 60-70 gr olacak şekilde verebilirsiniz )

ruhen hastayim ben baya ayrıntılı yazmış fakat ben de birkaç ekleme yapayım, aşağıdaki linklerde kuru otun yanında verebileceğiniz kaliteli yemler var. bütcenize uygunsa alın kesinlikle. şu an sanırım indirim de var hepsiburadada.

tuvalet konusunda ben talaşı önerenlerdenim, kutunun ya da kafesin altını bir parmak kalınlığında talaşla kaplayın sonra da üzerine kırpılmamış, kesilmemiş gazete koyun ki tavşanların ayağına temas etmesin talaş.

ayrıca ruhen hastayim ben'in dediği gibi tatlı vs verebilirsiniz çok nadir olmalı (iki haftada bir veya ayda bir bence)

yatak konusunda sıkıntı çekmezler, havlunun üstünde de yatabilirler, boş zeminde de. ferahı biraz sever hayvanlar.

sidikleri kötü kokar, odayı havalandırın, sidikli kafesi temizleyin.


bu yemler baya iyi bildiğim kadarıyla:

www.hepsiburada.com


www.hepsiburada.com
  • mezarkabul  (24.04.17 11:07:07 ~ 11:09:34) 
balkonda tavsan besledim. ilk geldiginde el kadardi. en son koye gotururken kuzu kadar olmustu. evde bakilacak hayvan degil tavsan. simdi bili bili olan kakalari birkac hafta sonra les gibi kokacak. bizimki havada ziplarken isiyordu. sevinince zipliyor, ziplarken de isiyor. kafeste tutmak zaten eziyettir. karton kutudan yuvasi vardi balkonda. kakasini da balkon giderine yapiyordu. ona ragmen kokuyor. ayakkabi terlik ne bulursa kemirir. yemek olarak da marul yapragi veriyorduk.


  • jimicik  (24.04.17 11:20:13) 
@jimicik, valla bizimki de havada zıplarken işiyor valla :) hem de benim bacaklara :))

fakat bir yöntem geliştirdim kendimce, bulunduğu odaya hemen girmiyorum, kapıyı açıyorum önce hemen kapıya geliyor, orada biraz başını falan okşuyorum, ilgileniorum sonra içeriye girince aşırı sevinmiyor artık, dolayısıyla zıplayıp işeme de olmuyor. bu dediklerimi birkaç gündür yapıyorum tamamen sorun halloldu böyle devam ederse :)

siz de böyle bir sorun olursa dediğim gibi yapabilirsiniz Cursed Chico.
  • mezarkabul  (24.04.17 11:22:51) 
Ben yaklaşmıyorum yanıma ama ev fena kokuyor. bir kaç gün oldu. 10a yakın kedi kaldı, bu kadar olmadı. Salon ve küük oday verince baayağı yaıldılar. ymeeklerine bile sıçıyorlar ya

Şişmanladılar da. habire yiyorlar ya. Yem paketini getirince koşarak geliyor. kedi gibi
  • Cursed Chico  (27.04.17 00:00:28 ~ 00:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.