[]

türk popunu 2005-2006 gibi bitti saysak yanılır mıyız

fantastik bir müzik dinleme zevkim vardır. loopa belli şarkıları alıp günlerce onu dinleyebilirim. son birkaç gündür de sokarım böyle işe diyip bilgisayarımdaki 1000'e yakın şarkıyı windows media playere atıp dinlemeye koyuldum. her telden dinlerim ama 90'ların başı, ortasıyla başlayıp 2000'lerin ortasına geçen süredeki pop daha bir farklıymış diyorum kendime.

az önce de youtube'da kurcalarken hande yener'i gördüm.

3 tane şarkısı gözüme çarptı.

Şansın Bol Olsun(2002)
yalanın batsın (2000)
acele etme (2004)

dediğim tarih aralığını bilinçli bir şekilde yaşayan herkes, eğer biraz türk popu dinlediyse bu şarkıları bilir fakat günümüz popu kadar laçka bir müzik türü daha görmedim.

 
yanılırız


  • part time pollyanna  (23.04.17 21:49:33) 
Şarkıcılar toplumun isteğine göre şarkı çıkarıyorlar.

Şu şarkı Gülşen'in çok başarılı bir şarkısı:

www.youtube.com

Bu da Gülşen'in şarkısı:

www.youtube.com

Şarkıcı aynı. İstese yine aynı başarıyı gösterir ama uğraşmıyor. Çünkü günümüzde eski sevgiliye laf sokmalı, klibinde twerk yapılan şarkılar satıyor. O kadar müzik altyapısıyla kim uğraşsın. Elektronik müzik varken kim beste yapmaya zaman ayırsın.

Tarkan'ın şu şarkısı müzik alt yapısı olarak çok başarılı:

www.youtube.com

Yine Tarkan'ın çıkardığı Cuppa adlı şarkıyı hiç dinlemedim.

Kafasına silah dayayıp yaptırdılar herhalde.
  • dissendium  (23.04.17 21:53:10 ~ 21:54:02) 
yanılırız +1
geçmişe bakıyoruz, 2000'lerdeyken "90'lar çok güzeldi ya.s.s.s" diye şikayetler vardı. şimdi de "2000'nin başları kaliteliydi." diyorlar. ben bunu anlamıyorum.


ayrıca geçmişe özlem hep içimizde olduğu için o kadar da övgüyle bahsedildiğini düşünüyorum. örneğin hande yener'in eskilerine bakalım. ciddi anlamda çok güzel sözlere sahip şarkıları mı var? hayır.

"Çok yürüdüm ama ne buldum
Sevecek derken aşktan oldum
Yolları şaşırdım en sonunda
Bende kayboldum
Hep inandım ama yanıldım
Çiçeğindim el diline söz oldum"

"Kapına köleyim desen inanır mıyım
Yalvarırken seni görsem inanır mıyım
Yeni aşk hayatında mutluluk dilerim
Dönme sakın geri çok gülerim"

bu mu yani? bu mu kaliteli?
-------


şu an altyapısal olarak müzik çok daha fazla elektronikleşmiş olabilir, kabul. ama kalkıp da vasat sözlerine rağmen kendini dinleten şarkı günümüz için nasıl varsa eskiden de vardı. ben o dönemleri de sevmeme rağmen sözlerine dikkat edince çok da vasat olduklarını görebiliyorum. hem altyapısıyla hem sözleriyle cidden kaliteli olan örnekler günümüz için de geçerli.
  • m e b  (23.04.17 22:37:42) 
kendimce 90 ve 80'lere ait pop parçalarını toparlayıp yaklaşık 500 şarkılık bir playlist yaptım. isteyen olursa msj atsın listeyi paylaşayım :)


  • plastic_angel  (23.04.17 22:38:58) 
Her şeyde olduğu gibi Müzik de devamlı olarak bir değişim içinde. Değerlendirme yaparken bunu göz önünde bulundurmalıyız. Kendi çapımda Türk pop müziğine konusunda 1970'lerden başlayarak konuya hakimim diyebilirim. Her dönemin kendine has bir tarzı var ve kalite algısı da kişiden kişiye değişir. Bana göre 90'lardan sonra iyi işlerin olduğu dönem hangisi dersen 2015-2017 yalında çıkan Türkçe Pop şarkılarının bir çoğu yeterince iyi.


  • Son Müzakereci  (23.04.17 22:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.