[]

Su tarz bi foto için hangi ekipman?

Yüklediğim bu fotodaki netlik ve derinlik ne tür bi ekipmanla elde edilir?Hangi makine ? hangi lens? Ne güzel fotolar çekiliyo millet instagramda ya, sadece filtre ile açıklanamaz bazıları. Düğün fotosu filan istemiyorum da şöyle net çıkayım yeter.




 
1500 tl ve üstü tüm dslr makinelerde bu görüntüyü alırsınız. Tabi altındakilerde de olur bir sınır söylemek istedim. Gerisi fotoshop.


  • tekila shot bardağı  (23.04.17 21:01:51 ~ 21:02:58) 
Kameradan ziyade lensle ilgili bir sey bu. 50mm ve uzeri prime lenslerle keskinligi yakalayabilirsiniz.


  • enaz3kedi  (23.04.17 21:05:39) 
Var bende o aletlerden ama alamıyorum böyle netlik cıldırıcimmm


  • basubadelmevt  (23.04.17 21:06:08) 
Fotoğrafta oldukça sığ bir alan derinliği var. Makine kilit faktör değil ama lens önemli. Bu fotoğraf f2.8 diyafram veya daha altında bir lens ile 50mm+ odak uzaklığında çekilmiş. Fiyat/Performans açısından Bu tür sığ alan derinliği olan portre fotoğraflar için 50 mm f1.8 lens kullanmak mantıklı. Tüm büyük markaların böyle lensleri var. Tabii aynı derinlik yeterli çözünürlükte bir fotoğrafın Photoshop'da işlenmesi ile de mümkün.


  • mrmlq  (23.04.17 21:07:17) 
prime lens mesela EF 85mm f/1.2L II USM ve 5d mk2 le çekersin. ama bu fotoğraf güzel falan değil histogram düzgün dağılmamış, renk boktan, white balance boktan vs vs. ben beğenmedim. ancak genel mantık şu fixed focal length lens ile çektiğin obje daha çok dof yaratır. daha ucuz aynı focal length de lens de alabilirsin. bunları alınca da gidip düğün fotocusu olma.
bu arada 50mm ile bu kadraj zor.

  • viewport  (23.04.17 21:07:40 ~ 21:09:10) 
@viewport portre fotoğraf için 85mm f/1.2L mükemmel ama böyle bir soruyu soran kişinin kesinlikle uzak durması gereken bir lens.


  • mrmlq  (23.04.17 21:18:22 ~ 21:18:44) 
ya işte alırsa diye dedim :D yoksa zoom lensle çektiğine de bayılır muhtemelen


  • viewport  (23.04.17 21:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.