[]

Motor yağı yenileme

aracımı sıfır almıştım, şu an 8500km oldu ve bakım 15binde. bi yağını kontrol ettiriyim dedim petrolde, yarım-bir litre arası eksik var dedi. tamamlatmak gerekiyor mu bunu şimdi anlamadım. 15bin km kullanabilecek ölçüde olması gerekmez miydi?




 
ilk bakım zaten 7500 veya 10000'de oluyor diye biliyorum. ilk bakımdan sonra 15bin 15bin gidiyor.


  • rucka boji  (23.04.17 15:42:41) 
Shell'de başınıza geldi olay kesin. Herkese yapıyorlar eğer ki otobandaki shellerden biriyse. Araç bir soğusun kendiniz kontrol edin yağ çizgisini.

Mesela yarın sabah bakabilirsiniz. Ya da kontak kapandıktan 1-2 saat sonra. Çünkü örneğin 200 km yol yaptıktan sonra yağa bakınca otomatik olarak eksik görünür. Motor sıcak ve yağ kutuda değil motorda olur. araç soğuyunca yağ yine kutuya iner.

Nerden mi biliyorum?. Başımıza geldi İzmir otoban shell'de. Ve arkadaşım motor yağı aldı 2 katı fiyatına.
  • westblack  (23.04.17 15:53:57) 
motor yağını ölçmeden önce motorun 3-5 dakika kapalı kalması lazım ki yağ kartere insin ve seviye doğru ölçülsün. burada bir çakallık ya da bilgisizlik söz konusu.

sıfır araba yağ eksilttiyse zaten üstünü falan tamamlamayıp servise bırakın. öyle şey olmaz.
  • sarsuk  (23.04.17 16:07:13) 
@rucka boji yok bakım 15binde, eminim buna.

@pheno, @westblack

evet shell'de oldu, ama uzun yolda değil her zaman yakıt aldığım şehir içi bir şubede. araç rapid sb.
  • jeanjack  (23.04.17 16:09:34) 
teşekkürler herkese, ben de üçkağıttan şüphelenmiştim zaten. serviste yağ ölçümü yaptırayım bir de. emin olmuş olurum.


  • jeanjack  (23.04.17 16:11:52) 
her motor yağ eksiltir. bu bir sorun değil normal bir şey. güvendiğiniz bir serviste veya kendiniz eksilen yağı mutlaka tamamlayın. 15.000 km beklemeyin. 3000-5000 km gibi bir sürede 100gr-200gr kadar yağ zaten normal olarak eksilir. hatta 5000km - 1lt eksiltme normal kabul edilir.

www.uzmantv.com
  • orpheus  (23.04.17 18:34:41 ~ 18:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.