[]

Yazılım/Donanım

Bu işlere uzak olduğum için basitçe soracağım, bilen arkadaşlar kabaca aydınlatır, bilgi verirse sevinirim.

Kendi yarattığınız mekanik bir cihazın bilgisayarla iletişim kurmasını nasıl sağlıyoruz ?. Adımları nelerdir ?. Hangi yazılım dilleri kullanılıyor bunun için ?.


 
hocam biraz daha ayrıntı versen, kablolu mu kablosuz mu iletişim kuracak mekanik cihaz derken amacı nedir? o yüzden afaki kalacak ne desem usbde olur com portta olur bluethooth olur wi-fi olur. yazılım pic basic olur C olur.


  • deligine yuvarlanmis tavsan  (23.04.17 02:28:04) 
Mekanik cihazi biraz dijitallestirmek. Bu da en acemisinde Arduino, raspi ile olur. ekleyeceginiz shieldlerle de bağlantıyı saglarsiniz aradaki iletişimi atıyorum cihaza ip tanimalayip csharp python ile kodlarinizi yazarsiniz.


  • qobel  (23.04.17 03:21:37) 
En temeli mesela serial port. Assembly ile serial portlarin her pinini kontrol eden yazilim yapip o pinleride ilgili donaniminin bir islevini surmekte kullanabilirsin. Basit donanım icin assembly bilmen yeterlidir.


  • goodman  (23.04.17 04:29:50) 
çok low level bilmene gerek yok ve bu sorduğun sorunun onlarca farklı cevabı var.
assembly ve vhdl çok gereksiz low level işler.


en basit arduino kartı ile sensörlerden birşey okur seri port ile bilgisayara aktarırsın. hatta pc tarafında kod yazmana bile gerek yok. bir çok gelen veriyi görsel olarak gösteren hazır yazılım var. arduino için biraz C bilmen yeterli.
  • orpheus  (23.04.17 18:57:10 ~ 18:58:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.