[]

bir filmden ne kadar gelir elde ediyorlar

örnek: boxofficeturkiye.com

yukarıdaki film olsun. 8 milyon tl kazanmış. tabi bu recep ivedik ve bu tarz filmler arasında bayağı bir gider farkı var (oyuncular, prodüksiyon vb) ama ortalama ne kadarı kardır. bilgisi olan var mı? film işine gireceğimden değil de merak ettim :)


 
Biraz yapılan anlaşmalara göre değişiklik gösterir. Mesela vizyona ilk girdiği haftalarda daha fazla pay alınan anlaşmalar yapılabilir vs. Değişkenlik gösterse de ortalama gişe gelirinin yüzde 40-45 civarı yapımcı şirkete kalır.


  • pokepoke  (22.04.17 21:42:09) 
Türkiye'de sinemada gişe getirisi elde etmek için en az 2 milyonluk bütçe lazım. Teknik anlamda imkanları zorlamadan, kadroyu da öyle büyük çaplı tutmadan anca 2 milyon.

Bakanlık desteğiyle çekilen filmler var 500bin e vs. Ancak bunlar gişeye yönelik filmler olmuyor. Ortalama izleyicinin beklentisini karşılayamıyor.

En geniş kitle de ortalama izleyiciden oluştuğu için gişeye çalışmak üzere çekilecek filmlerde de onların beklentilerini göz önünde bulundurmalısın.

2 milyon liran olsa zaten burada sormazsın.
  • la rana  (22.04.17 22:07:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.