[]

Sizin bildiğiniz, başkalarının ilgilenmediği alanlar

Sizin ilgi alanınınız olup detaylı bildiğiniz fakat çevrenizdekilerin ilgi duymadığı, derinlemesine bilmediği konular/alanlar neler?

Fikir vermesi açısından örnek alanlar vereyim: mitoloji, astronomi, şifalı otlar, X döneminde ortaya konulmuş Y akımından resimler, X ülkesinin kültürü vsvsvs


 
Nerd ve geeklik deniyor buna. Zaman zaman oldu bana da ama sonra hevesim geçti bi ara şampiyonlar ligi tarihine takmıştım mesela


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (22.04.17 18:54:14) 
@qazedcsrfvtyhngujmkol doğrudan nerd veya geek olarak değerlendirmiyorum ben ama. Yani gerçi nerdten kastına bağlı. Benim "nerd" deyince bunu hayat tarzına dönüştürmüş sürekli ilginç şeyleri araştırıp eden insanlar geliyor aklıma. Benim kastım bu değil, bi şekilde bir alana ilgi duyup bu alanda detaylı bilgi sahibi olmuş kişiler. Misal adamın anneannesi şifalı otları iyi biliyodur, toruna öğretmiştir. Adam doğal bi şekilde bu konuda bilgi sahibi olmuştur. Bu da dahil benim soruma.


  • kozmosta bir nokta  (22.04.17 18:57:59) 
türkiye'de fia onaylı formula 4 serilerinde ilk 3'e girmiş pilotların sonra hangi serilere geçtiğini, kariyerlerinin nasıl devam ettiğini bilen sayısı azdır. avrupa f3 şu an yarışan pilotların %90'ını tanıyorum bu arada. aynı zamanda avusturya macaristan'ın son resmi veliaht prensinin torununun formula 3 pilotu olduğunu biliyorum.


  • rain when i die  (22.04.17 18:58:09) 
seçeneklerin arasından mitolojiyi sayabilirim

onun dışında ülkeler hakkında acayip araştırma yapan biriyim ama en çok ilgi alanım bayraklara, dünyada resmen tanınan/tanınmayan vs tüm ülkelerin bayraklarını biliyorum mesela hatta abartıp abd eyalet bayraklarını da çoğunu öğrendim ama ordaki bayraklardan çoğu mavi yüzey üstüne çirkin mühür şeklinde o yüzden çok ilgimi çekmedi.

ayrıca başkentleri de biliyorum gerçi arada tekrar yapıp yinelemem gerekiyor ama bm'ye bağlı 196 ülkenin 150'sini net biliyorumdur.

son olarak eurovision fanıyım. baya takip ederim eurovison'u, benden daha bilgililer var bu konuda ekşide falan ama yine de türkiye ortalamasının baya üstündedir bu konudaki bilgim de.

genel olarak ülkelerle ilgili şeyleri çok seviyorum bayrak başkent olur ya da olimpiyatlar eurovision gibi yarışmalar olur. onun dışında boş zamanlarımda oturup rasgele bi ülkenin tarihini coğrafyasını araştırdığım çoktur

edit: BuddyGuy haklı mitolojiyi Yunan Mitolojisi olarak revize edeyim
  • nundu  (22.04.17 19:14:44 ~ 20:22:37) 
fotoğraf. gazetecilik okuyan arkadaşlarım bile düzgün fotoğraf çekmeyi bilmiyor.

cenk ve erdem tarzı mizah. elalem cem yılmaz olmuş.

teknoloji. babamla beraber bozulan telefonları kendimiz tamir ediyoruz. bilgisayar falan topluyorum.

snooker, dart, bisiklet gibi sporlar. hadi oynamıyorsunuz, bari izleyin :/
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (22.04.17 19:30:47) 
benim bu şekilde bir tanıdığım var. uzaylılara takmış senelerdir. uzaylı gördüğünü de belirtmişti, gruplarda falan yazıyor. hatta inandığı halde inanmıyor gibi yazıyor, insanları kızdırıp konuşsunlar diye gruplara anti tezler yazıyor.


  • engiribord  (22.04.17 19:31:12) 
2. dünya savaşı, anschluss, viyana, 2. dünya savaşında viyanayı çok iyi bilirim.

abartmayayım ama tarihi önemi olan çok fazla bina bilirim, çok az kişi bilir çevremde.

teknoloji tarihini iyi bilirim ek olarak.
  • kurnaz  (22.04.17 19:47:16) 
İskandinav mitolojisi (zira genel olarak "mitoloji" demek çok cesur bir söylem, Celal Şengör değiliz sonuçta) ve 19. yüzyıl gotik edebiyatı.


  • BuddyGuy  (22.04.17 19:52:59) 
tam favorilik entry.
maalesef dota ile ilgili cok sey biliyorum. benim bildiklerim bile eksik kaliyor ama biliyorum.
yukarida da soylenmis turkiye de cok takip edilmeyen snooker bisiklet curling kayakla atlama gibi sporlarda da bir miktar sacma bilgilerim var.
dunyanin en beceriksiz insani olmamla tezat olusturacak sekilde yemek ve mutfaga dair cok ucuk puf noktasi tarif vs bilgim var.yazilimla da arama mesafe girmesine karsin fundamental yazilimn konularinda birikmisim var.
  • sparkle kiddle  (22.04.17 20:25:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.