[]

şu malzemelerin içinde, bekledikçe zararlı hale gelen...

bir şey var mı?

pazar günü ıhlamur demledim, içtik. hafif suyun içinde malzemesi duruyor. tekrar su katıp kaynatacağım. lakin yaklaşık bir haftadır duruyorlar ve bozuk falan değiller. tek sıkıntım, bazı malzemeler bekledikçe toksik/zararlı hale gelebiliyor. bu malzemelerden herhangi biri bekledikçe toksin falan salar mı?

ıhlamur
kabuk tarçın
karanfil
kuru kök zencefil
kök zerdeçal
havlıcan
kakule

bir kere kaynatılıp suyu içildi. sulu şekil duruyorlar.

 
Toksin meselesini bilmiyorum fakat bunlara çok yakın malzemelerle ertesi gün tekrar su ekleyip kaynatınca tadı acılaşıyordu ıhlamurun. Olmaz o bence.


  • kobuzchu kiz  (22.04.17 13:41:03) 
acılaşsın, zaten suda beklemekten iyice özü çıkmış, tadı epey sert ve baharatlı olmuş. o yüzden kıyamadım. iksir gibi yoğun bir tadı var, sevdim. ama vücuda zarar verecekse içmeyeceğim.


  • kibritsuyu  (22.04.17 13:45:15) 
Kabuk tarcin in iyi olmadigi yonunde yazilar cikmisti bir ara, onu bir arastirin isterseniz. Bir ara herkes pek oneriyordu ama artik pek tavsiye etmiyorlar.


  • kassiopeia  (22.04.17 13:50:31) 
aynı anda bir çok bitkinin çayını içmek karaciğerinizi yorar. birbirinden ayırarak ve arada zaman vererek içmenizi tavsiye ederim. ıhlamur kapalı poşetteyse belki küflenmiş olabilir.


  • karlmarx  (22.04.17 16:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.