[]

Önümüzdeki 20 yıl içerisindeki kehanetleriniz?

ABD-Kuzey Kore gerilimi, Suriye'nin geleceği, Avrupa Birliği ve NATO'nun akıbeti vs. kafanızda 20 yıl sonrasında nasıl bir dünya var?




 
Gurcistan, Ukrayna AB uyesi - Turkiye yine AB uyesi olamadi diye kiziyor.

Schengen vizesi Nijerya, Tacikistan, Vanuatu'ya kalkiyor. Turkiye hala bekliyor.

Dinciler, 2010'lu yillarca cok ezildiklerini dusunup magdur hissediyorlar.

CHP'liler yeni bir liderleri olursa CHP iktidara gelecek saniyor.

Turkiye bir adim ilerliyor iki adim geriliyor. Hala sagci solcu, dinci sekuler, beyaz Turk muhafazakar Turk tartismalari var. Basa gelenin yaptigi ilk is kendisi gibi dusunmeyeni ezmek oluyor.
  • Traveller  (22.04.17 11:00:44 ~ 11:09:04) 
yeni ekonomik düzen iyice alt kesimi boğar ve yaşanmaz hale gelir dünya.

ab sınırlarını ölümüne aşmaya çalışan türk mültecilerin yoğunluğu ile her ülke kaleler ve çelik duvarlar kurarlar.
abd, ingitere ve rusya ülkemizde iyice yerleşip karışıklığı gidermeye çalışırlar.
  • redeath  (22.04.17 11:16:12) 
Gabon büyük bir atılım yapacak bana kalırsa dünyada kendinden söz ettirecek.

Türkiye'de de Bartın altın şehir olacak ve İstanbul'dan bolca göç alacak.

Şaka bir yana ekonomik olarak zaten çoğu şey öngörülüyor. Çin dünya lideri olacak gibi ekonomi bakımından, Amerika bunu sindirirse sorunsuz yaşamaya devam ederiz.

Kuzey Kore'nin gazlanmasının altında bir neden olmalı, küresel güçler, büyük oyun falan var herhalde ama akp'li bakkalımız daha iyi anlıyor bu işlerden, ona sormak lazım.
  • Apocalypse  (22.04.17 11:20:08) 
yaptırım gücü olmayan nato, nato ülkeleri arasında çıkacak olan ilk krizde yok olur. savunma harcamalarından bunu öngörüyorum.

avrupa birliği 20 seneye değil belki ama 50 seneye yok olur. son 20 yıldır bize pompalanan dünya insanı olmak ve milliyetçiliği yok sayma fikri yavaş yavaş patlıyor. aşırı sağcı partiler ve liderler yükselişe geçti. bunun sonucunda dünya hiç olmadığı kadar kutuplaşır. kaçınılmaz olan bu çünkü

rusya ukrayna'yı yada gürcistan'ı bitirir. suriye, amerika iran derken o konu biraz havada kaldı gibi.

amerika vietnamdan sonra ilk kez suriye'de zorlandı. iran ve rusya daha da güçlü bir ittifak oluşturursa esad'dan radikal ve daha karizmatik bir lider suriyenin başına geçer. kantonlara ayrılıp, daha otonom bir suriye görürüz. ama amerika güçlü gelirse suriye'ye yeni barzanicikler gelir. hatta barzaniye rahmet okutur bu barzanicikler.

türkiye'de sağın alternatifi sağdır. hiç bir zaman chp, hdp iktidara gelemez. yüzde 60-70 muhafazakar seçmenin olduğu bir ülke burası. en kötüsü ortayolcu bir parti ile devam ederiz. önümüzdeki 20 sene içerisinde kürt sorununun daha da körükleneceğini düşünüyorum. 90'lardaki gibi kontrgerilla tarzı bir yöntemle hareket etmek güneydoğuyu düşürür. chp'nin başına mustafa kemal atatürk geçse alacağı oy yüzde 35'i geçmez. kürt siyasi zaten partili başkanlık sistemi ve akp+mhp ittifakıyla bitti sayılabilir. siyasal islam 60 yılın acısını bir 20 sene daha çıkarır gibi geliyor. eğer 90 neslinden daha bilinçli ve ufku açık nesiller gelirse siyasal islam tarihin çöplüğüne gömülür.

iran, düşerse doğu ve doğu medeniyeti düşer. doğrudan bir emperyalist müdahale beklemek aptallık olur gibi geliyor. sonuçta bir hürmüz boğazı gerçeği var. ikinci bir humeyni vakası olabilir. sonuçta bizde bile bir humeyni vardı.
  • mind mischief  (22.04.17 11:27:11) 
erdogan liderliğinde devam ederse tr de iç savaş çıkacak, erdoğan düşerse ortayolcu sağ parti ile yönetiliriz.

en önemlisi doğu bizden kopacak. siyasi temsilleri hapiste ve suriyede işide karşı savaşmaları ile dünyaca kabul gören bir hareket oldular. erdonun sünni müslüman kardeşler suriye politikası tr ye çok çok ağır bir politika ödetti ve daha da ödetecek. hepimize geçmiş olsun bu konuda.

suriyede kürt federasyonu kurulacak. ıraktaki kürt fedarasyonu bağımsız devlet olacak.

AB devam eder.

çin birinci ekonomi olacak.
  • charlotte blanc  (22.04.17 11:35:10 ~ 11:36:33) 
İki gün sonrası için bile tahmin yürütmenin zor olduğu ülkede 20 yıl sonrasını düşünmek çok ütopik!


  • Son Müzakereci  (22.04.17 12:39:23) 
türkiye federasyon olacak.

akp'den kurtulacağız, bu otoriter cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de öyle. ki daha uygulamaya bile geçmedi. ayrıca, bu yetkileri, bu sistemi kullanacak olanın akp/erdoğan olmadığını düşünüyorum. bu sistem başkası için, daha doğrusu başka bir amaçla dizayn edildi. bunu halka kabul ettirebilecek akp/erdoğan vardı, onlara yaptırdılar.

biraz acı daha çekeceğiz, biraz daha... ama sonu aydınlık. federal almanya tarzı bir ülke olacağız. rusya federasyonu ya da abd gibi değil.

demokrasi, türk/kürt vd etnik unsurlarla birlikte tüm inanç ve ideolojilerden demokrat, özgürlükçü güçlerin birleşmesiyle gelecek.

rusya'nın ileri karakolunu (suriye) elimine edemeyen abd, çin'in tampon ülkesini (kuzey kore) yıkacak sanırım. bu konuda rusya ile işbirliği yapacak. zira çin, bu her iki güce göre daha öngörülemez.
iran ve suriye yırtacak. ama değişmek ve dönüşmek zorunda kalacaklar, özellikle suriye.

avrupa birliği dağılmayacak. daha da güçlenecek. türkiye ab üyesi olacak.

suudi arabistan'da devrim olacak. tabii ki turuncu falan.
  • runfor  (22.04.17 22:36:24 ~ 22:37:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.