[]

sigara bırakma sorunsalı..

şimdi ben karar verdim, 9 yıldır günde 1-1,5 paket (seve seve) tükettiğim bu illeti bırakıcam..

çok seviyorum sigara içmeyi ama öksürüyorum, güzelim dişlerim sararıyo, odam sigara kokuyo hep.. daha bi sürü bişe.. bunun böyle devam etmesini istemiyorum..

ama neler bekliyo beni? delircek miyim misal? sakızdır bişelerdir idare etmeye çalışıcam ama ya yemek sonraları? kahve veya alkol alırken? napıcam? bırakan var mı? neler yapıyolar?
azalarak mı bitmeli, birden kesip atmalı mı?

tiryakilerden,özendirici bırakma hikayeleri bekliyorum..!

 
en sevdiğim hikayedir :))

bir gün bırakmaya karar verdim; üç yıl kadar sonra hayata geçirdim hehe... gerçekten. öyle bıraktım ki, pakette iki sigara vardı içmemeyi hayata geçirdiğimde. o gün bugündür içmiyorum (2,5 yıl oldu).

seni ne bekliyor dersen, iradenle savaş derim. ilk üç-dört gün elini koyacak yer bulamıyorsun. bu aşamayı atlatırsan birkaç hafta (ortalama üç diyelim) sigara yakanın arkasından koklayabiliyorsun :) ama yine de niye bıraktığını unutmadığından yakmıyorsun. bu noktada tehlike "yea bırakabiliyormuşum işte, yakiyim bi tane noolacak" yaklaşımı. bunu yapmıyorsun. sonra yavaş yavaş alışıyorsun, çayla kahveyle falan aklına gelmiyor artık (üç ay sonra diyelim). diğer imtihanın ise içki masası. şimdi sigara yasağıyla bunu aşman daha kolay bence. ben bıraktığım ilk ay rakı sofrasına oturdum, eşşek herifler püfür püfür içti :( ama ahdetmiştim, yakmadım. ititiraf ediyorum şahsım için en zor kısmı burasıdır.

bunların karşılığı neler kazandım? çok şey!!!!! ellerim titremiyor artık, yokuş ve basamak tırmanabilyorum, iğrenç geniz akıntım bitti, ağzımda pis bir tat yok, kulağım ağrımıyor, ağız dolusu gülerken birden öksürük nöbetine girmiyorum, param da cebimde kalıyor :)
  • no avalon  (08.01.10 13:35:50 ~ 13:37:01) 
sigarayı severken bırakmak zor, nefret etme aşamasına gelince işler çok kolay.
çok beylik laf, zamanında bana söylediklerinde ben de uyuz oluyordum ama, önce kafada bitmeli (doğru imiş) eğer bu aşamaya gelmediyseniz, ben yardımcı olamayacam..

bira sigarasız çok daha iyi gidiyor.
birden kesip atmalı ama zamanı gelince...

ps. onca yıl içtiğin için de salaksın.. salak... salak... (alınmak yok)
  • kabablanka  (08.01.10 13:37:00) 
benim niyetim yok ama teyzem ve kocası 40-45 yıldır içiyorlardı. yıllardır epey bir bırakma çabaları olmuş. ama azaltarak bırakmayı denedikleri için bir yerde hep kararları değişiyordu. 3 yıl önce bugün bırakıyoruz dediler ve o günden bu yana hiç içmediler. sanırım azalarak bitsinden daha etkili anında bırakmak. teyzemin kocası yemek sonrası için de çözüm bulmuş; her akşam ceviz, badem, fındık, kuru üzüm gibi şeylerden abartmadan(toplamda bir avuç kadar) yiyor. başlarda kendisini meşgul etsin diye yapıyordu, büyük ihtimalle işe yaramıştır.


  • machine head  (08.01.10 13:39:06 ~ 13:40:49) 
Sigarayı bırakmakta zorlanıyor musunuz?

champix kullanın.

Champix beyninizdeki nikotin reseptörlerini azaltır, sigara içme isteğinizi köreltir, yok eder.
  • msb  (08.01.10 13:42:20 ~ 13:44:19) 
sigarayı bırakmaktan keyif almanı tavsiye ederim. sigara içmediğin için bir eksiklik hissetmezsen çok daha rahat atlatırsın. sigara içmemek eksiklik değil, sigara içmek gereksizdir.
bende bırakalı 6 ay kadar oldu.allen carr'ın "sigarayı bırakmanın kolay yolu" kitabını okudum. benim için çok faydalı ve motive edici oldu.

  • pop art  (08.01.10 13:46:45) 
30 küsür yıldır günde 2 paket sigara içen babam bıraktı sigarayı 6-7 ay önce. Ki bana göre dünyada bırakacak son kişiydi. Bırakma nedeni ise nefes alamamama krizi üzerine doktora gitmesi ve "koah" hastlalığın belirtilerinin görülmesi. Kendisi de doktor olduğu için hastalığı bildiğinden o andan itibaren ağzına sigara koymadı. Biraz araştırırsan hastalığı, öldürmeyip süründüren cinsten bişey. 3 adım atamaz hale getiriyo insanı. Korkutmak gibi olmasın ama günde 1 paket+ içen bir insan eninde sonunda o safhalara geliyor. En güzeli o duruma gelmeden bırakabilmek.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (08.01.10 13:47:16) 
(git: 106134)


  • anlam  (08.01.10 15:55:19) 
@kakam gelmis olamaz mi,

Fiyatini tam olarak bilemiyorum fakat asagi-yukari gunde bir paket sigara masrafina tekabul ediyormus. Ve gercekten cok cok etkili bir ilac oldugunu doktor bir yakinimdan duymustum, yakin zamanda baslamayi dusunuyorum.

Bu arada verdigim yanita duyuru sahibi tarafindan tesekkur edilmemis olmasi icimi burktu, uzuldum.
  • msb  (08.01.10 18:40:04) 
güzel arkadaşım çok iyi bir karar. #16571082 bu entry linkindeki videoyu izle. 1 saat sürüyor. bittikten sonra bırakacaksın. ben bıraktım 5 ay oldu. ben de en az senin kadar içiyordum.


  • faideli bilgiler  (08.01.10 20:29:02) 
mantıksız gelebilir ama sigaranı değiştir ve rezil bir sigara almaya başla..tadı kötü geldiğinden içmek istemeyeceksin..öyle azaltabilirsin..sonra da bırakırsın işte.. :)


  • tedi  (09.01.10 00:15:47) 
göğüs hastalıkları hastanesinde bi ziyarette bulununuz.gördüklerimden sonra sigarayı çok seven ben korkudan pakedi elime alamadım..


  • vampyria  (09.01.10 02:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.