[]

Çamaşır soruları

Merhaba,

Birkaç sorum olacaktı,
1. Resimdeki gibi, ne lekesi olduğunu bilmediğim bir leke var şortumda nasıl çıkarabilirim? Yıkanıp çıkmamış bir leke.
i.hizliresim.com

2. A yerinden yıpranıp delinen kot pantolon ne yapılabilir? Yama yapılsa yine kısa bir süre sonra öbür tarafı delinecek gibi :/ güzel de pantolondu, her yeri sağlam.

3. Deterjanına ve yumuşatıcısına müdahale edemediğim, yani otomatik olarak hesaplanıp koyulan bir çamaşır makinesi var. Ben bunla çamaşırlarımı yıkadğımda siyah ve koyu renklilerde böyle sabun lekesi gibi lekeler kalıyor. Kurutmadan sonra bunları silmek çok uğraştırıcı. Bunlar olmasın diye ne yapabilirim?

Süreniz: 5 dakika
Başarılar :))

Teşekkürler

 
1. bilmem
2. ben yama yaptırıyorum iyi bir terziye taş gibi oluyor öbür tarafı dediğin nedir ki? eğer yırtılmaya yüz tutmuş yerleri varsa hepsine yama yapsın işte terzi.
3. kaliteli sıvı deterjan kullan. belki de toz deterjan kullanıyorsan fazla kullanıyorsundur? ekstra durulama seçeneği yok mu ayrıca makinende?
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.04.17 20:43:35) 
1. Fairyle çitile makinaya atmadan önce.
3. siyahlar için perwoll kullan

Sıvı deterjan +1
  • westblack  (21.04.17 20:45:51) 
@pro ve @westblack

Tekrar ediyorum çamaşır makinesinde deterjana müdahele edemiyorum, ben bir şey eklemiyorum ve eklemem de yasak. Yani kendisi otomatik alıyor deterjanını kendi içinde.
  • senolll  (21.04.17 20:52:11) 
haaaa. peki ekstra durulama seçeneği falan da mı yok makinede? öyleyse şu toz toplamaya yarayan rulolar var ya onlar iş görebilir belki veya yumuşak kıllı bir fırça.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.04.17 20:56:53 ~ 20:57:07) 
ekstra durulama seçeneği olup olmadığını bilmiyorum ona bakıcam. eğer yoksa diğer dediklerinizi deneyebilirim.


  • senolll  (21.04.17 21:04:51 ~ 21:05:04) 
3- makineyi fazla dolduruyor olabilir misiniz ? Deterjani azaltma şansiniz yok madem, normalden daha az camasir atmayi deneyin. Fazla dolunca deterjan lekesi kaliyor. Suyun sıcakligini ayarlayabiliyorsaniz biraz arttirmak da ise yarayabilir.


  • aquarium  (21.04.17 21:29:08) 
@aqua genelde kıyafetlerde 30 derece yazıyor diye hep 30'la yıkıyorum, yükseltirsem daralmasınlar :/


  • senolll  (21.04.17 22:13:25) 
1. kosla oxiaction ile çitileyip yıkamayı dene
2. terzi yamar taş gibi olur
3. deterjan allah tarafından doldurulmuyor herhalde, kullanma kılavuzuna bakarsın, toz yerine sıvı deterjan doldurursun, makine oradan otomatik olarak alıp dozlar. deterjan lekesini de çözersin böylece.

1 dk sürdü :)
  • zentiva  (21.04.17 22:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.