[]

Memlekete Dönmek

Selamlar,

Biraz uzun olacak. Okursanız sevinirim.

14 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. ÖSS derecesiyle girdiğim iyi bir üniversitenin Türkiye'de pek karşılığı olmayan bir bölümünden mezun oldum. Çok iyi bir öğrenciydim; ama iş hayatında dikiş tutturamadım maalesef. Felaket bunalmış durumdayım, insaların egolarından, bilmem nesinden gına geldi.

İstanbul'da bir evimiz var. Onu satıp memlekete döneyim istiyorum. Memlekette bir ev alıp KOSGEB desteğinden de faydalanıp franchising işine gireyim dedim.

Özel sektörden ümidimi tamamen kestim. Mutlu olamıyorum hiçbir yerde. Bir yandan da o kadar okuyup edip, emek harcadıktan sonra esnaflık mı yapacağım diye düşünüyorum.

Siz ne dersiniz? Her şeye sıfırdan başlasam mı?

Teşekkürler.

 
memleketi de yazaydın iyiydi.

ne okudun bilmiyorum da kendini geliştirdiysen ne bileyim ufkun iki katına filan çıktıysa edirnede fatura ödeme merkezi işi seni ne kadar tatmin eder, iyi düşün. memlekete dönme kısmı değil de memleket ve iş biraz sıkıntıg ibi geldi burda. edirneyi pek bilmiyorum gerçi ama.
  • elorelia  (21.04.17 18:18:54 ~ 18:25:39) 
franchising ne olabilir ? mantıkl bir iş fikri ile memlekete dönmek başarısızlık sayılmaz bana göre


  • gazozailacatmauzmani  (21.04.17 18:18:58) 
@elorelia @gazozailacatmauzmani

Memleket Edirne. Fatura ödeme merkezi açmak istiyorum. Neden derseniz, nispeten risksiz göründü gözüme. :) Başka bir şey de olabilir belki, bilemiyorum.
  • auroraaurora  (21.04.17 18:21:23) 
istanbul zaten sıkıntılı ve stresli bir şehir hayatı sunuyor, o kadar da emek vermişsiniz eğitim almışsınız, ege bölgesine gitmeyi deneseniz ilk başta (mesela izmir ya da muğla)

memleket neresi bilmiyorum ama para kazanamama ihtimaline karşın başka bir planınız var mı..?

daha iyi olacak diye daha da kötü yapmayın..
  • redeath  (21.04.17 18:22:08) 
Daha kötü bir fikir olamazdı.


  • dissendium  (21.04.17 18:25:49) 
dissendium,

niye yav?
  • auroraaurora  (21.04.17 18:26:44) 
acele etmeyin, cok iyi düşünün. istanbul'daki evden de olmayin. Bu devirde ev sahibi olmak kolay bir şey değil. aldığınız iyi eğitimle çok daha iyi isler bulabilirsiniz belki; bu ihtimali de kafanızda tamamen çıkarmayın.


  • sfteses  (21.04.17 18:27:34) 
Uzun süre İstanbul'da yaşamış biri için Edirne bir süre sonra sıkıcı olmaya başlayacaktır. Bu sıkıntıların temelini keşke evi satmasaydım düşüncesi oluşturacak. Şehirde yapılacak bir şey olmayınca sıkıntılar daha da artacak. Çok iyi kazandırmayan bir iş de zamanla mutsuzluk vermeye başlayacak. Köşe başında kentkart dolumu yapan büfeden bile fatura ödenebiliyor. Küçük şehirlerde PTT gibi yerler ödeme işlemleri için yeterli olabiliyorken sanki bir ihtiyaç varmış gibi ödeme merkezi açmak bana ayrıca mantıksız geldi. KOSGEB desteği de kolay alınan bir destek değil. Öncesinde girişimcilik eğitimi veriliyor ve sonrasında uygun görürlerse destek veriyorlar. Her şeye sıfırdan başlamak istemenizde bir sorun yok.


  • dissendium  (21.04.17 18:37:31) 
Aklin fatura ödeme merkezine KOSGEB destegi vereceklerini dusunecek kadar havadayken ne olur bu işlere girisip ev parasi batirma.


  • adivar  (21.04.17 21:19:26) 
Istanbuldan sonra edirne cok sıkıcı gelecektir ben cumayi zor ediyorum.evi satma.ise gir


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (22.04.17 02:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.