[]

Evlilik sözleşmesi

Siz buna nasıl bakıyorsunuz? Yapar mısınız?




 
Özellikle erkek için yapılması şart. evini arabsını 1 sene evli kaldığı karısına kaptıran o kadar fazla adam var ki şok olursun.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (21.04.17 15:02:06) 
Mantikli bi sey bence olmali


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (21.04.17 15:06:02) 



  • elorelia  (21.04.17 15:14:02) 
Ben olsam mal ayrılığı rejimini seçerim. Sözleşme yapılmamışsa zaten mahkeme edinilmiş mallara katılma rejimini kabul ediyor.Evlendikten sonra alınan şeyler ortak sayılıyor.


  • tahin pekmez yoğurt  (21.04.17 15:30:59) 
bence oyle bir derdi olanin yapmasi lazim ama sunu da soylemek lazim ki,
1 sene evlenip evini arabasini kaptiran adam demek ki evlendikten sonra evini arabasini almistir. o zaman da gayet normal zira iki kisi bir aile olarak harcamalari yapip ortak butce ile ev araba aliyorsunuz demektir. daha onceden aldiysa bir seyini kaptiramamasi lazim.

  • kassiopeia  (21.04.17 15:37:40) 
Sözlesme derken tamamen mallari ayirmaktan bahsediyorsunuz sanirim. Şu an uygulanan mal rejimi sozlesmesi mantıklı bence zaten. Fazlasina gerek duymam. Evlenmeden once sana ait olan her şey sende kaliyor zaten bosanmadan sonra. Kimsenin kimsenin evinin arabasinin üzerine konması gibi bir sey yok yani. Evlilik içinde sonradan edinilen mallar yari yariya paylasiliyor.

Evleneyim, sevgi saygı guven mutluluk olsun ama "belki bir gun bosaniriz evliligimiz boyunca emek verip birlikte edindigimiz seylere ortak olma. Benim maaşım benim evim ayri olsun. Her seyimizi ayiralim " gibi bir anlasma yapmak istemem. Evlilik surecinin de bir anlamı olmalı. Evleniyoruz yani şirket kurmuyoruz sonucta. ortak hayat kuruyorsak, bir seyler ortak olmalı diye dusunuyorum.
  • aquarium  (21.04.17 15:38:33) 
benim malım mülküm, mısır'da ölmek üzere olan dedemin dedesi olmadığı için, istenirse yabarım.


  • stewie  (21.04.17 15:42:41) 
evlilik süresince alınan malların boşanırken bölüşülmesi bence doğru ve olması gereken.

bunun dışında, ben evlilik içinde, "senin paran-benim param" olayını da doğru bulmuyorum.
yani herkesin parası ayrı olsun dendiğinde, bağlar zayıf olur ya da zamanla zayıflarsa, o herkesin kendi hayatını yaşamasına dönüşüyor.
o yüzden bütçeyi de birlikte yapmak önemli bana göre.

şimdi diğer yandan bakınca da, insanların analarından babalarından gelen malları mülkleri var.
paraları var.
onu güvenceye almak istemesi de bir yandan mantıklı aslında.
ama evleneceğin insanla "bir gün boşanırsak, ben şimdiden kendimi garantiye alayım" diye bir şey imzalamak, o ilişkinin üzerine soğuk su döker en iyi tabirle.

yani mantık olarak kısmen doğru olabileceği durumlar olsa da, kalp kırar, samimiyetsizlik yaratır, ilişkiyi bozar.
  • blatta hiberna  (21.04.17 15:51:33) 
Yapmam. Sevdiğim bir kadınla evlenip, doğal yollarla (aldatma olmadan) ayrılık noktasına gelirsem ceketimi alır giderim. Ceketim yok ama olsa sadece onu alırdım. Ev de araba da onun olsun.


  • dissendium  (21.04.17 15:56:40) 
Yaparım. Ne kadar seversem seveyim ve sevilirsem sevileyim, benim de onun da iyi yönde olduğu kadar kötü yönde de değişme ihtimalimiz var. Hem kendimi onun bu ihtimalinden, hem de onu -sevgimden dolayı- benim bu ihtimalimden elden geldiğince koruyabilmek adına, yani kendimi de onu da iyi ve doğru yöne daha bi sabitlemek adına yaparım.

Eğer o bunu bana karşı güvensizlik kaynağı olarak görürse benim için yanlış kişi olduğunu anlarım. Benim kafamla yapamaz o adam. Ben de onun kafasıyla yapamam.
  • yaren  (21.04.17 17:20:42) 
Yok yapmam. Çok saçma ama ben insanların öyle birbirini soyup soğana çevirmesinin nadir olacağını düşünüyorum. Ama oluyormuş. Ama evlilik sözleşmesine ihtiyaç duyduğum biriyle de evlenmek istemem. Bana ayıp gibi geliyor. Doğrudan bir kuşku var orada. Evlenmem daha iyi.


  • anumegha  (26.04.17 01:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.