[]

Telefonda fiyat vermek hakkında

Az önce sözlükte başlık vardı da, benim gibi düşünmeyen insanların, benim gibi düşünen insanlara o. çocuğu demesi üzerine merak ettim ve size soruyorum.

Kendi işim üzerinden gideceğim, normalde sekreter telefona bakıyor, ve fiyat vermiyor. İstemiyoruz çünkü. Ben de bazen açarım ve insanların sadece fiyat sorma amaçlı aradığı da belli oluyor.

İnsanlar açısından düşününce, aklındaki ücretten fazlaysa ve ödeme gücünü aşacaksa boşuna gelmeyecek. Evet haklı bir sebep.

Benim açımdan bakınca da o kadar değişken varken nasıl detaylıca yardımcı olayım?

Dolguyu kaça yapıyon diyor mesela, sen dolgu yapılacağına nasıl eminsin? Demek gelse de içimden, hadi yardımcı olacağız ya, değişken diyorsun. Ortalama bir şey soruyor. Hadi diyelim söylemek istedin ve söyledin. Sonra eğer o fiyattan az dersen adam mutlu da, ya daha çok dersen, o zaman da o fiyat dememiştinize bağlayan da az olmuyor.

Tdb'nin sitesinde asgari ücretler belli, orayı incelerseniz her bir işlemin ayrı ücreti vardır. Hadi hepsini hesaba katmıyorsun da teknikler o kadar değişken iken ne yapacaksın hiç görmeden, etmeden?

Klinikte bekleme odasında detaylı fiyat listesi var, gelip bakmak isteyen de otursun, kahve de yapalım saatlerce incelesin. Ama telefonda fiyat vermek için bardak satıyor olmak lazım, adet ve ebat verirsin ben de ücret söylerim. Değil mi?

Avukatı arayıp fikir danışarak telefondan iş yapmaya çalışan da çok, söylemesen hemen o. çocuğu olacaksın öyle mi? Sen oku kitapları, anla ve öğren, sonra kendi işini gör o zaman?

Muayene edebilmek için emek veriyorsun, bilgi en değerli şey ve bundan hayatını kazanıyorsun, sonra 'iki dk anlatıversen ölür müsün ' demek de ne.

Her sektörde telefonda fiyat verilmesinin ne kadar uygun olmadığı konusunda hemfikir miyiz?

Dolgu ücreti soranlara, 250 ile 2000 tl arasında değişiyor diyorum ben de. Tatmin oluyorlar, o da garip.

 
Bence doğru düşünüyorsunuz ama ülke gerçeği bu.

Siz de "esnafça" konuşun. "250 ile 2000 tl arasında değişiyor ama size yardımcı oluruz" deyin mesela :)

www.resimler.tv
  • crown  (21.04.17 11:37:41 ~ 11:39:29) 
İnsanların alım gücü yüksek değil ki. Bazen bunu yapmak zorundalar.


  • begin again  (21.04.17 11:40:16) 
abi ben de soruyorum bunu ve daha önce arayıp da gittiğim iki dişçi şöyle söylemişti; "zaten muayene ücreti almıyoruz, gelin, bakıp yardımcı olayım". eğer sen de muayene ücreti almıyorsan direk çağırabilirsin bu taktikle.

bizim gözümüzde -bence- önemli olan aslında ne kadara yaptığınız değil. örneğin verdiğiniz fiyatı ödeyemeyeceksek, yani size işlem yaptırmayacaksak 50-60 tl muayene parası vermek biraz "para boşa gitti" oluyor.
  • giovanne  (21.04.17 11:44:12) 
Normal şartlarda muayene ücreti var, işlem yaptırınca muayene ücreti düşülüyor, farkını veriyorsun.

O da gereksiz yoğunluğu ve sırf fikir ve fiyat almak için gelenleri engelliyor.
  • bir ileti paylastim  (21.04.17 11:47:57) 
@brk37 anlamadığın şey değişkenlerin fiyat belirlediği. Onları öğrenmek için de gerekli tetkikler lazım. Fikir bedava mı? Danışmanlık firmalarına para vermemek lazım herhalde?

Bir de şunu atlıyorsunuz, senin bir davaya bakışın avukat bakışı ile aynı değil. Senin için zor görünen aslında kolay ya da kolay görünen zor olabilir. Bunun için üzerine tartışmak lazım.

İlle de alt fiyat vermeli diyorsan onu anlarım sadece. O da kişiyi yanıltabilir.
  • bir ileti paylastim  (21.04.17 12:11:01) 
standart bir azı dişi dolgusu yapacaksam fiyatı şudur, fazladan şu şu gibi işler çıkabilir, ona göre de fiyat değişir dersiniz, o da ona göre gelir.

benim hiç normal oy-doldurdan öte bir dolgu işim olmadı mesela, aldığım fiyattan da farklı bir fiyatla karşılaşmadım. fiyatı da telefonla aldım, adam hiç sorun çıkarmadı.
  • hasantoprak  (21.04.17 12:11:51) 
Bence senin fiyat piyasa ortalamasına göre yüksek ve müşteri kaçırmak istemiyorsun. Sekreter de "250-2000 arası" desin işte.


  • arnold schwarzeneger  (21.04.17 12:18:46) 
@hasantoprak dediğin gibi yapmak ideal görünüyor biliyorum. Telefona ben bakmıyorum, sekreter nasıl açıklasın? Min-max söyleyebilir anca. Ben de telefonda günde 10 kişi fiyat sorarken hepsine 3 dk durumu anlatsam 30 dk bunu neden yapayım? Sen olsan devamlı yapar mıydın?

@arnold sürümden kazanmak çok makul gelmiyor.

@gilbeys şu üslup ile sen gelme dostum. İnsanla muhattap olmak isterim.
  • bir ileti paylastim  (21.04.17 12:28:13) 
telefonda fiyat istemek kesinlikle garip değil. bunun işin niteliğiyle de ilgisi yok. sonuçta insanların yönetmesi gereken bir para var. o parayla da mümkün olan en iyi hizmeti almak için fiyat araştırması yapıyor olabilir. siz belki insanları kandırmıyorsunuz ve kandırmayacaksınız ama bunu yapanlar var. aslında arayanın öğrenmek istediği şey; bu durumun alt sınırı ve üst sınırı. evet haklısınız olay dolgu olmayabilir, bambaşka bir şey de olabilir. ve bunu siz fark edebilirsiniz. bunu da söylersiniz zaten. ama ilk başta sizinle ilgili bir fikir edinmiş olacak. amaç bu. garip de değil.

bir de ticarete dökülmüş bir işin ulvi bir tarafı kalmıyor benim gözümde. yapan için işini iyi yapmak ve para bunun karşılığı. çok büyük iş yapıyoruz gibi düşünmüyorum ben bu işler için. konuyla alakası yok tabii de. belirteyim dedim.

tabii hiçbir şekilde küfür ve bahsettiğiniz sitemler açıklanabilir ve tasvip edilebilir değil. her duruma rağmen fiyat vermek istemeyebilirsiniz. bu da bir tercih ve garip de değil.
  • windowsguvenlikduvari  (21.04.17 12:30:00 ~ 12:31:49) 
İnsanlar fiyat öğrenmek istiyor çünkü ödeyebilecekleri belli bir miktar var ve çok değişken. Benim diş hekimim İstanbul'dan gelmiş. İzmir'de daha yeni sayılır. Orada aldığı ücretle buradakiler neredeyse yarı yarıya. Sadece dişe yapılan işlem belirlemiyor. Aldığı fiyat aralığıyla kafasında bir fikir oluşuyor. Beni aradıklarında fiyat aralığı veririm, sorun değil.


  • Lim5  (21.04.17 13:33:06) 
Ben de soruyorum gitmeden önce. İyi bir diş hekimi tanıdığım var, ama karşı tarafta çalışıyor. Dolayısıyla diş temizliği için yarım günüm yolda geçmesin dediğimde evime yakın birkaç dişhekimine telefon açıp sordum. Bazıları fiyat verdi, bazıları fiyat vermedi ve hepsi Bağdat Caddesinde yer alan bu ticarethanelerin fiyatları arasındaki fark inanın korkunç. 500 TL ile 1.000 USD arasında değişen bir fiyat aralığından bahsediyoruz. Özellikle "diş beyazlatma istemiyorum" dediğim yerin diştaşı temizliği için nasıl 1.000 USD istediği benim için bir muamma. Evet o kadar zengin değilim.


  • SiyamkedisiZorro  (21.04.17 13:57:55) 
Dostlar fiyat sormalarının sebebini tahmin ediyorum ve zaten yazdım ilk. Tabii ki anlıyorum bütçe için mantıklı. Fiyat söylemenin, söyleyen açısından değerlendirmesini yaptım.

Ve fiyat söyleyememenin böylesine ağır ithamlarla eleştirilmesine anlam veremiyorum.

Nasıl fiyat sormanın varsa anlamı, söyle(ye)memenin de var bir anlamı.

Genel anlamda sorulan fiyat yersiz. Bak diştaşı temizliği kaça dendiğinde, başka bir durum olmadığı takdirde nedir fiyatı söyleniyor onda sıkıntı yok. Ama dolgu yapılacak bana, kaça yapıyon dendi mi orada sıkıntı var. Çürük bir hastalık ve bunun teşhisini hasta yapmaz. Teşhise göre de ücret belirlenir. Onun dışında sadece fiyat aralığı verilir anca.

Dediğim gibi, merak edene fiyat listesi bekleme salonunda. Foursquare'e menü mü koymalı?
  • bir ileti paylastim  (21.04.17 14:13:23) 
İlave olarak örnek birkaç fiyat duysam o işyerinin fiyat bandı konusunda bir fikir sahibi olurum, boyumu aşmam. Ama bu değil ki telefonda sorduğum tutarı vereceğim. Dediğiniz gibi bir rontgen çeker başka bir sürü şey yaptırmak gerekir. Ama mertebe önemli.


  • SiyamkedisiZorro  (21.04.17 14:19:08) 
standart bir azı dişi dolgusu yapacaksam fiyatı şudur, fazladan şu şu gibi işler çıkabilir, ona göre de fiyat değişir'i sekreter söyleyebilir ya?


  • hasantoprak  (21.04.17 14:24:30) 
Aynı işi 100'e de yapan var 1000'e de. Bazı mesleklerde müşteri talebi arttığında fiyat uçabiliyor. O zaman arayan vatandaş da en azından uçuk bir fiyat olup olmadığını bilmek istiyor. Ben kendi adıma, tdb'nin fiyat tarifesini uyguluyoruz gibi bir cevap alsam bu beni tatmin ederdi, çünkü bir standardı var, adamına göre fiyat olmadığını bilmiş oluyorum.

Benim önerim -eğerki tdb'nin fiyat tarifesini aynen uyguluyorsanız- arayanlara bunu söyleyin isterlerse internetten gidip baksınlar. Şu an arayıp kolayca buldum mesela.
  • mikro patlama  (21.04.17 20:21:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.