[]

28 yaşından sonra akademik kariyer mümkün mü?

bilişim içerikli okumakta olduğum lisansımı kısmet olursa yaklaşık 2 sene içinde bitireceğim. yaşım 26. yakın bi zamana kadar "ben teknik eleman olmamalıyım" gibi laflar ederdim ve hep startup, marka yönetimi gibi şeyler beni heycanlandırırdı. 2-3 senedir IT sektöründe bi gram yükselmeden çalıştım. hevesim yoktu çünkü, ekstra zaman ayırmadan, araştırmadan geçti bu zaman. ama şu an bir alanda adam akıllı bilgi sahibi olmamaktan aşırı rahatsızım. o bok attığım teknik adam olabilmeyi istiyorum. gerçekten bi sorunu çözerek para kazanmak istiyorum. bendeki startup kafasının süper inovatif şeyler üretmedikçe evet yeni birşey ortaya koymadıkça şark kurnazlığından çok da bir farkı olmadığını yeni anladım sanki. elbette köşeyi dönme delisi biri değildim, marka oluşturmak gibi şeyler beni heycanlandırıyordu. ama bunları kafada kurarak ömür geçti, gidiyor. zerre ilim öğrenmeden hıyar gibi yaşıyorum. yakın çevremdeki okulunu adam gibi okuyan arkadaşlarımın da düşüncelerimin değişmesinde etkisi var galiba.

neyse özetle; ben alanımda uzmanlaşıp hoca olup ders vermeye özeniyorum. işyerinde yeni başlayanlara işi öğretmeyi çok seviyorum. birine ufacık bir şeyi anlatmak için bigüzel screenshotlarla ayaküstü döküman hazırlamaktan kaçınmıyorum. bilgiyi aktarmak haz veriyor yani. şu an da işte alttan baya dersim var. bölüm zor değil. ortalamayı birazcık düzeltip mezun olsam akademik kariyer yapmak, daha doğrusu hoca olmak mümkün mü? akademik kariyer haricinde okutman vs olabilme yolları var mı? yani ben işimde çok efsane bi adam olsam gidip ders anlatabilir miyim mesela kendi bölümümde?


 
mümkün de senin durumda pek değil gibi. yazdıklarından başarsız bir öğrenci olduğun anlaşılıyor. Şöyle düşün yüksek lisansa bile bölüm birincisi varken neden seni alsınlar. Ben yazdıklarından sadece işin kaymağını yeme aşaması yani ders anlatma istemeyi gördüm. Onun için lisanstan sonra 2 yıl yüksek lisans 4 yıl da doktora yapacan.


  • empedokles  (21.04.17 05:52:55) 
düzenli derse giden biri değildim evet. buna bahanem üniversiteye girdiğim günden beri çalışıyor olmamdı. evet bunu bahane de ettim yani. evet ders anlatma isteği var. yalnız para kazanmakla ilgili düşüncelerimin de değiştiğini anlatırken aslında yıllardır bir türlü içimden araştırmak öğrenmek gelmeyen işime karşı ilgimin arttığını iyice uzatmamak adına tam açıklayamadım. saygı duyduğum şeyler değişti sanki biraz. ders anlatma hevesinden ayrı bir durum bu. akademik kariyer falan olmasa bile işinde iyi bilgisiyle para kazanan biri olmak istiyorum eskiye kıyasla


  • klar  (21.04.17 06:07:29) 
Cok.iyiniyetlisin dostum. Akademi seni hayalkirikligina ugratir. Ozel universitelerde disaridan ders verebilirsin, su an icin en uygunu bu gorunuyor senin icin.


  • thewizardofearthsea  (21.04.17 13:46:16) 
çok benzer durumdayım. ama akademide çalışmak istemiyorum, yine sektör içinde bir şeyler öğrettiğim bir model yapmak istiyorum. ama bir yandan yüksek lisans filan yapabilirim en fazla akademik olarak şimdilik.

bir şey yapalaım onu.
  • otonomo  (21.04.17 14:21:05 ~ 14:23:47) 
Ne insanlar akademisyen oluyor, sen mi olamayacaksın? Mühendislik bölümlerinde okulu uzatmak normal bir şey. Tek yapman gereken ALES'e çalışıp, iyi bir puanla güzel bir okula yüksek lisans için başvurmak. Yüksek lisans süresince ya da sonrasında araştırma görevlisi olabilirsen bir şansın var. Sadece kendi derslerine gerçekten hakim ol. Mülakatta patlama.


  • dissendium  (21.04.17 14:37:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.