[]

Halit Ayarcı neden Hayri İrdal'ı seçiyor.

Anladığımız kadarıyla Halit Ayarcı olayın temel mimarı, hayrı irdal iseinançsız birisi ve çok doğrucu davut. neden halit ayarcı hayri irdal'ı seçiyor ?




 
onda kendisini gördüğünü söylüyor


  • pide  (20.04.17 16:40:40) 
Enstitü fikri Halit Ayarcı'dan geliyor ama bunun için ortamı hazırlayan kişi Hayri İrdal. Olaylara inançsızlığı olabilir ama pazarlamada ve diğer bir sürü konuda (yanlış hatırlamıyorsam saat bankası, sloganlar bulma, bina tasarımı, personel eğitimi gibi konularda) onun yardımına muhtaç.

Bir nevi Halit Ayarcı olayın kurgulayıcısı, Hayri İrdal ise olayın ta kendisi. Sistemci açıdan dinamik-model, Tanpınar bakışı ile ise yürüyüş-mekan diyebiliriz sanırım.
  • nickalangeronimo  (20.04.17 16:47:36) 
Çünkü tamamıyla batıya ait olan Halit Ayarcı'nın doğudaki izdüşümü Hayri İrdal. Alter ego gibi, bir saatte farklı yönlere bakıp doğru zamanı gösteren akrep ve yelkovan gibi.

"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır...Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur."

Tanpınar çok gzel adamsın, özleniyosn karşim :))
  • otonomo  (20.04.17 16:57:49) 
Halit Ayarci fikri Hayri Irdal'i tanidiktan sonra olusturuyor bence. Yani Hayri Irdal'i gordukten sonra, onun ustune insa ediyor. Secimden cok ona yardim etme istegi var gibi geliyor bana. Kahvedeki bulusmalarinda Hayri Irdal maddi olarak cok cok zor durumda, hatta oraya Doktor Ramiz'den borc almak icin gidiyor. Saatcideki olaydan sonra Halit Ayarci, Hayri Irdal icin is icad ediyor.


  • perkele  (20.04.17 18:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.