[]

Tarihçi yazar tavsiyesi

İlber Ortaylı ve Halil İnalcık dışında kimlerin kitaplarını önerebilirsiniz?




 
yusuf halaçoğlu


  • giovanne  (20.04.17 15:21:56) 
oral sander


  • kassiopeia  (20.04.17 15:37:33) 
feridun emecen


  • avalist  (20.04.17 15:41:05) 
Dördüncü sınıf tarih öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki; burada önemli olan nasıl tarih kitapları okumak istediğin. Eğer tarihle ilgili herkesin rahatlıkla anlayabileceği, anlatımı kolay olan ve okuması sıkmayan kitaplar arıyorsan İlber Ortaylı'nın yanına kimi söyleyebilirim çok bilmiyorum onun tarzında yazan. Yok eğer daha akademik kaynaklar okumak istiyorum, daha belli alanlar üzerine yoğunlaşmak istiyorum diyorsan, Cemal Kafadar, Edhem Eldem, Suraiya Faroqhi, Yavuz Selim Karakışla, Kate Fleet, Zafer Toprak, Şevket Pamuk, Stanford Shaw, Donald Quatert, Colin Imber, Kemal Karpat, Halil Berktay, Feroz Ahmad olabilir. Daha spesifik alanlar söylersen Kent Tarihi, İktisat Tarihi vs gibi çeşitlendirebilirim önerileri.


  • evandro roncatto  (20.04.17 15:45:28) 
hangi konu üzerine çalıştığınız önemli.

ismail hakkı uzunçarşılı, ismail hami danişmend
  • tamamhosdiyonda  (20.04.17 15:45:58) 
Özel olarak çalıştığım bir konu yok. İlgim var sadece. Ama biraz farklı kitaplar arıyorum. Bize öğretilen tarihte çok çarpıtılan, yanlış anlatılan şeyler de oluyor. Biraz farklı bakış açıları da istiyorum. Konu olarak da kurtuluş savaşı sonrasına da ayrı ilgim var.


  • begin again  (20.04.17 16:03:10) 
Hanioğlu, M. Şükrü.Ozellikle de „From Wars to The Great War: A Hero Is Born“.


  • buf-e kür  (20.04.17 16:14:22) 
eric hobsbawm, christopher hill, edward palmer thompson, irfan habib, ram sharan sharma, cem kafadar, halil inalcik.

yusuf halacoglu'dan ise uzak durmanizi nacizane oneririm. kendisi tescilli bir irkcidir.
bu mevzuda da hobsbawm'in soyle bir sozu vardir:
"hashas cicekleri nasil eroin bagimliginin hammaddesi ise tarih de oylece milliyetci, etnik ya da kokten dinci ideolojilerin hammaddesidir. geçmis bu ideolojiler icin temel bir oge belki de en temel ogedir. uygun bir gecmis yoksa -ki yoktur- her zaman uydurulur"
  • viva paulista  (20.04.17 16:20:22) 
celal şengor- dahi diktator okuyup çok beğendim


  • eja  (20.04.17 16:26:11) 
Yukarıda yazdığın Ortodoks yazarları dengelemek için Erdoğan Aydın okunabilir.


  • sfteses  (20.04.17 19:08:01) 
Tarihçi demeyeyim ama Reşat Ekrem koçu diyorum


  • mutlusismankedi2015  (20.04.17 21:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.