[]

Antivirüs programları downloadları ikiye katlıyor mu?

Eset kuruluydu bi süredir makinada. Bakınız sağdaki 1. resim ekrn.exe, browserın kullandığı bandwith mislince harcama yapıyor gözüküyor.

Sildim onu çık çık çık dedim. Kaspersky yükledim lisanslı misanslı. Bu da aynı şeyi yapıyor? Bakınız resim 2.

4-5 aydır ttnet faturalarım kotayı aşmış geliyor. (git: 117394) normalde kullandığım kotanın 2 katı miktarı kota kullanımı yazıyor. her ay 50 - 60 lira ödüyorum haybeye. sınırsıza geçmek istemiyorum. 30 tl ödemek istiyorum. ama sorun bu değil şimdi. sorun bu antivirüslerin lanet olası kara kıçları dostum.

Gerçekten de indirmeleri ikiye katlıyor antivirüsler? Kotaya etki ediyor mu peki? Öyleyse neden? Nasıl engellerim bunu?

 
hacı program kendini güncelliyor ya? o yüzden işte.


  • vurursa gol olur  (08.01.10 06:49:57) 
Anti virüs programı günde 100-150 mb kota tüketmez, en azından nod32 tüketmiyor bildiğim kadarıyla, hergün update yapıyor ama en fazla 300-500 kb çekiyordur günde. tüketese, hemen hemen her bilgisayarda yüklü olan antivirüs programları nedeniyle kotayı aşmayan kullanıcı olmazdı.


  • togi  (08.01.10 09:23:21) 
upgradelerle hiç alakası yok, resimlere bakmadınız mı? browser ne yakıyosa antivirüs de aynısını yakıyor. o resimleri browserda youtube açıp download yapıp felan çektim. bu arada 2 resmi de aynı resim koymuşum. resimlerden biri burdaki (git: 117394) resim olacaktı.


  • mabl  (08.01.10 10:25:39) 
aslında ben de bir filmi geçmeyecek kadar video izleyip yazı ağırlıklı sitelerde takılıyorum ve kota hep aşılıyor. Bundan şüphelenmeye başladım. Ttnet orada bir numara çeviriyor olabilir.


  • anuk kokulu sair  (08.01.10 10:59:05) 
muhtemelen kullandığın programların firewall benzeri bir modülü var ve gelen internet trafiğini araya girerek gözlemliyor. bu ölçümü yaptığın netlimiter sanırım, o da bu durumu yanlış anlıyor.


  • brainfour  (08.01.10 11:07:45) 
heh işte merak ettiğim buydu @brainfour. netlimiter mı yanlış anlıyor, yoksa gerçekten de bir indirme oluyor mu? netlimiter yanlış anlıyorsa ttnet te yanlış anlayıp iki kat kota yazıyor olabilir mi?


  • mabl  (08.01.10 11:19:07) 
tüm internet bağlantısı antivirüs üzerinden geçtiği için netlimiter sanki interneti o da kullanıyor gibi gösteriyor. zaten hızların ikisini topladığında abonesi olduğun paketin hızından fazla olur. büyük ihtimalle 2mbit abonesisin ve neredeyse 4mbitlik bağlantın var gibi indiriyorsun. tüm problem netlimiter'da. ttnet kullandığın kadar yazar.


  • sutlu nescafe  (08.01.10 17:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.