[]

Kazım Karabekir hakkında

Bizlere anlatılanlardan yola çıkarsak Kurtuluş Savaş'ında oldukça önemli bir komutandı. Cumhuriyetten sonra ise Atatürk'e suikast olayında ise adı geçiyor. Tam olarak doğru mu bunlar? Doğru ise neden böyle bir değişim geçirmiş olabilir Kazım Karabekir?




 
değil. Güçlü bir adamdı ve istenmiyordu


  • giovanne  (20.04.17 02:11:59) 
İlber Ortaylı bir konuşmasında, Kazım Karabekir ve Fevzi Çakmak'ın olaydan haberdar olduğunu söylemişti. Youtube'da konuşması duruyordu, oradan bakabilirsin.


  • sorumatik  (20.04.17 02:13:38) 
degisim geciren ataturk.


  • partizan  (20.04.17 02:38:26) 
Bu konu hakkında ne söylenirse söylensin her iki taraf grubu da rahatsız olacağı için çok dillendirilmeyen ve çok da üzerine düşülmeyen bir mesele. ama temeli itibariyle, kazım karabekir kurtuluş savaşının komutanı ancak ''yeni türkiye''nin bir mimarı değil. tek adamlığın yandaşı olmak da istemiyor.


  • mete kudur  (20.04.17 02:56:46 ~ 03:39:11) 
Sadece Kazım Karabekir değil, Rauf Orbay, Refet Bele, Ali Fuat Cebesoy(ki harp okuludan arkadaşıdır) gibi önemli komutanların tümünün Mustafa Kemal Paşa ile yolları 1924'te Terakkiperver Cumhuriyet fırkası'nı kurmalarından sonra ayrılır. M.Kemal Paşa Nutuk'ta açık açık Terakkiperver Fırka kurucularını cumhuriyet düşmanlığı, saltanatçılık, halifecilik, İngiliz yandaşlığı, isyan kışkırtıcılığı ve vatan hainliği ile suçlar. (kaynak wikipedia: terakkiperver cumhuriyet fırkası) . sanırım olay burada kopuyor. zaten izmir suikasti girişiminden Kazım Karabekir ile birlikte tüm TCF yöneticileri yargılanıyor. Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Ali fuat paşa gibi Kurtuluş savaşının başlaması ve mücadele süresince Atatürk ile omuz omuza olan komutanların, Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk ile ayrı düşmeleri Cumhuriyetin Pandora kutusudur bence.


  • teyzem teyfik  (20.04.17 09:21:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.