[]

Türkiye ekonomisini batıran hükümetler

şu anki iktidar sürekli imf borçlarını ödeyene kadar göbeğimiz çatladı falan diye duruyor Türkiye ekonomisi yazılarına göz attım 94 krizi özal dyp refah dönemi nirvanaya ulaşmış dış borçlanma bir nevi ecevit hükümeti enkazı devralmış peki şu anki iktidar neden bunları söyleyemiyor en önemlisi diğer muhalif partiler bahsedemiyor bunlardan ecevitin batmış ekonomiyi devraldığından sizin görüşünüz nedir?




 
Dış borç bilgilerine Google dan ulaşabilirsin ,
Bahsetmeme hususuna gelince , vatandaş makro ekonomiyi pek sallamıyor ,
Rakamlar yalan söylemez ama Hagi rakamları gösterdiğin önemli . Birileri sadece işine gelen rakamları söylüyor .
Ecevit döneminde mevcut vergilerin , hangisi iptal edildi veya oranı düştü , hiçbiri . Üstüne üstlük arttı .
  • dunyatuhaf  (20.04.17 00:15:35) 
arkadaşım benim yaşım 36 bizzat yaşadım o dönemleri ekonominin ağzına sçan seksen sonu özal dönemi rekor dış borçlanma tansu refah hükümeti bu borçlanmanın yükünü vatandaşa yıktı 94 krizi nisan kararları geri dönüşü olmayan yola girildi ecevit tam rayına oturttu tabiki hataları oldu ama geçmişin pisliğini temizlemekle meşguldü eksisözlükten alıntı bu yazıda özal döneminde alınan borçların türkiye'nin kıçına bir bir patladığı yıl olan 1994'de dönemin başbakanı tansu çiller tarafından açıklanan türkiye'nin en büyük kemer sıkma politikası. bu tarihten sonra sıkılan kemerler hiç gevşeyememiş, hatta yıllar geçtikçe daha da sıkılaştırılmak zorunda kalmıştır.
kararlar şöyledir;

-hububat, şekerpancarı ve tütün dışındaki tarımsal ürünlere sübvansiyon kaldırılacak.
-emeklilik yaşı artırılacak.
-memura yılın 2. yarısı için bütçe ödenekleri ölçüsünde zam yapılacak. aylık vergi iadesi ödemeliri kaldırılacak
-kit'lerin bir kısmı kapatılacak, bir kısmı ise özelleştirilecek
-lüks taşıt sahiplerinden, birden fazla konut sahiplerinden, şirketlerden, gelir ve kurumlar vergisi ödeyen vergi mükelleflerinden, bir defaya mahsus vergi alınacak.
-çay, şeker, akaryakıt, sigara ve içkiye zam yapılacak.
-dolar %38.8 oranında devalüe edildi.
  • _k_u_z_g_u_n_  (20.04.17 00:21:49 ~ 00:38:56) 
hep batikti.


  • partizan  (20.04.17 02:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.