[]

Muhalefetin yabancı dusmanlıgı, göçmen karşıtlığını kullanamaması

Muhalefet, sanki her şeyi iyi yapıyor da sadece bir o konuda eksikler dediğinizi duyar gibiyim:) Avrupa'da görüyoruz bazı ülkelerde aşırı sağcı, ırkçı küçük partiler tamamen yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı üzerine politika yapıyorlar. İnsanlardaki bu eğilimi gören mevcut merkez partiler de bu ırkçılar gibi olmasa da daha yumuşak biçimde, bir şekilde bu adamların söylemlerini kullanarak politikalarını bu yöne kaydırıyorlar.

İngiltere örneği mesela: ırkçı UKIPin, Bulgarlar romenler çingeneler ülkeye geliyor, türkiye ab'ye üye olunca 70 milyon türk ingiltereye gelecek diye nasıl aşağılık propaganda yaptıklarını herkes biliyor. Sonuncunda Cameron da onların dilini kullanarak, ABye posta koydu, referandum yapacağız, ABden çıkarız diye blöf yapıp oylarını arttırdıkça arttı, tek başına iktidar oldu. AB Referandumu sonrası arkasına bakmadan affedersiniz sktır olup kaçtı o ayrı. Trump bile Ford önce Amerika'ya istihdam sağlasın, Amerikada insanlar açken, işsizken ne işimiz var okyanus ötesinde muhabbeti yapıp, emperyal dedelerinin kemiklerini sızlattı. Meksikalılar, göçmenler, sınır güvenliği muhabbetinden seçim kazanmadı mı sonrasında?

Bizde de kaç mılyon Suriyeli var, Suriyeliler işlerimizi alıyor, türk kültürü yozlaşıyor, iktidar bunları besliyor, kendi vatandaşını aç bırakıyor propagandası neden kullanılmıyor, neden ses getirmiyor? Biz Türkler harbi çok naif adamlar değil miyiz?

 
Kim kullanacak? Chp ve hdp'nin soylemine tamamen ters bahsettiginiz sey. Mhp'nin politika uretmek, bir durus ve soylem ortaya koymak gibi bir endisesi yok.


  • kassiopeia  (20.04.17 00:03:28) 
bizde muhalefet ikiye ayrılıyor
yandaş muhalefet ve gizli yandaş muhalefet.
bilmem anlatabildim mi.
  • supermatik  (20.04.17 00:05:48) 
Tehlikeli sular abi orası. Bizim 6-7 eylül gibi bir geçmişimiz var ve ufak kaşımayla aynı noktaya geliriz. Hele kitle vahşet pornosunun tadını alırsa sırada hayırcılar, muhalifler vb. var. Ki daha böyle bir gazlama olmadan kaç yerde Suriyelilere saldırı oldu.


  • doxanikee  (20.04.17 00:07:00) 
Naiflikten degildir bence o. Biraz saskinliktan diyelim. Bu denli bir göc hic almadi Türkiye. Göcmen politikasi yok. Kimse ne yapacagini bilmiyor.

CHP´nin soylemine de ters degil bence; kendi Cumhurbaskani adaylari Ekmeleddin Bey cikip Suriyelilerin getirilmesi en bastan hata, ben izin vermezdim demisti.
  • buf-e kür  (20.04.17 00:23:00) 
Haha bence oyle bir durumda Suriyeliler yerine Kurtlere saldirilar baslar.


  • Traveller  (20.04.17 00:23:20) 
Türkiye'de ters teper. Suriyeliler müslüman olarak bilindiği için muhafazakar yapısı ile bilinen Akpartililer Suriyelilere kardeş gözü ile bakıyor. Akp'lilerin yoğun olduğu mahallelerde Türk Suriyeli kavgası pek olmuyor. Türkiyenin çoğunluğu da ensar muhacir olarak görüyor. Suriyelilere saldıranlar da ülkücü ağırlıklıdır. Onların Ensar Muhacir diye bir derdi yok. Göç eden Türk ırkından olursa devreye girer onlar. Hdp ise azınlıkların haklarını savunduğunu iddia ediyor ki Suriyelileri koz olarak kullanması kendi söylemine ters.


  • gotic  (20.04.17 01:57:31) 
Gramsci nin hegemonya kavramina bir goz atalim.


  • thewizardofearthsea  (20.04.17 10:52:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.