[]

Kapatılan vakıf üniversitelerindeki öğrenciler

Bunların diplomasında devlet üniversitesi ismi yazılacak muhabbeti vardı. Millet çok kızıyordu hatta. Ne oldu o iş hiç takip edemedim.




 
-kendi puanıyla yeni üniversite kazanan zaten o okulda okusa da okumasa da puanıyla kazandığı yeni okulun diplomasını alacak. tercih yapyılar ya bunlar yeniden.

-olaydan önce mezun olup diplomasını alan zaten kapatılan okullardan aldı.

-son anda mezun olup diplomasını alamayan koordinatör okullardan diploma alıp, diplomasında kapatılan üniversiteden geldiği yazacak.

-master ve doktora öğrencileri direkt koordinatör okullara yerleştirilmişti, herhalde onlar da koordinatör okuldan diploma alıp, diplomalarında kapatılan okullardan geldikleri yazar.
  • limoncello  (19.04.17 23:50:08) 
kendi puanıyla değil sadece garantör okul olduğu için yeni okula geçenler de var. mesela bizim fakültede şifa tıptan gelen 50 kadar öğrenci var(sayıdan tam emin değilim ama ortalama bu kadardı yanılmıyosam) çoğunun sınav puanı bizim bölümü tutmuyordu ama şifa tıpın garantörü ege olduğu için bizim okula geldiler. eski okullarında ödemeleri gereken ücreti ege üniversitesine ödüyorlar. tahminimce diplomada bu şekilde belirtilir.(şu an tam bilgi için arkadaşlara sordum cevap alınca onu da belirtirim)


  • nundu  (20.04.17 00:52:38) 
@nundu bildiğim kadarıyla o şöyle, lisans seviyesindeki eğitim için bu arkadaşlar kendi puanlarıyla tercih yapıyorlar. Diyelim Van yüzüncü yıl tıpı kazandı. Şimdi yıllardır izmirde okuyan adamın Van'a gidip yerleşmesi alışması zor olduğundan onlar kendi şehirlerindeki aynı bölümün olduğu istedikleri bi okula özel öğrenci olarak kayıt yaptırıp orda okuyup sınavlara giriyorlar ama diplomaları ve mezuniyetleri Van yüzüncü yıldan oluyor.
Yüksek lisans ve doktora da garantör okullara direkt geçtiler

  • limoncello  (20.04.17 00:58:00) 
Bir de yabancı uyruklu öğrenciler ÖSS/lys her neyse girmedikleri ve bir puanları olmadığı için garantör okula direkt geçtiler. Ama Türkler için geçerli değil


  • limoncello  (20.04.17 00:59:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.