[]

kartın şifresiz işleme onay vermesi?

bugün bir pastaneden poğaça kurabiye vs.aldım ve ziraatin kyk kartıyla yapmak için kartı uzattım, amca posa soktu kartı ben de şifreyi girdim 1'le başlıyor şifrem ama yanlışlıkla 4'e bastım hemen alttaki sil tuşuna bastım kartı çıkartınız dedi pos adama yanlış girdim şifreyi dedim o da çıkan fişe baktı "çekmiş ama" dedi. böyle bir şey nasıl mümkün olabilir? çalsınlar kartımı o zaman rastgele bir şeye basıp harcasınlar paramı? temassız işlemle mi yaptı diyeceğim ama benim kartımın hiçbir yerde çalışmıyor temassız özelliği (kartı fişi beklerken posun üstünde tuttu bu yüzden temassız seçeneğini düşünüyorum) kaldı ki öyle bile olsa pos makinesinde "temassız işlem onaylandı" vs yazardı o da olmadı. üstelik temassız olacak kadar uzun da tutmadı sanırım bilmiyorum. hayatımda yaşadığım en saçma şey diyebilirim. sizce nasıl olmuş olabilir bu?

not: internetten kontrol ettim hakikatten parayı çekmiş


 
nası olduğunu bilmiyorum da, denizbank kredi kartımı hiç pos'la kullanmamıştım. geçen kasaptan bişiler aldım o kartı verdim. şifreyi yemedi tabi hatalı dedi. ( önce atm'de kullanman mı ne gerekiyomuş ) neyse bankayı arıyodum tam, kasaptaki eleman ver abi şifresiz hallederiz dedi. o nası oluyo filan demeye kalmadı. çekti parayı. e dedim nası oluyo, kartı ters geçirince şifre istemiyo mu bişi dedi. bu da böle bi anımdır.


  • spirit crusher  (19.04.17 22:42:35) 
4'e bastığını sanırken 1'e basmış olmayasın?

Bu arada şifresiz işlemi bankayı arayarak kapattırabiliyorsun, şüphen varsa bankayı arayabilirsin.
  • neferkitty  (19.04.17 22:43:42 ~ 22:45:12) 
benim bildiğim eğer yanlış ters bir durum olursa imzayla oluyor. yani işlemin yükü çeken yere kalıyor. itiraz edersen fiştede imza yoksa ona patlar.


  • biergarten  (19.04.17 23:06:16) 
@neferkitty devamını girmedim yani "ay yanlış mı girdim acaba" şüphesi yoktu. ilk haneyi yanlış basınca sil'e bastım, geri kalan 3 haneyi girmemiştim

@biergarten adam da öyle söyledi bana imza istiyor yeaa çekmiş çekmiş tamam dedi
  • dedi ayca  (19.04.17 23:13:04) 
4 yıldır akbank kredi kartım var.

2 kere benim de başıma geldi bu durum. şifre istemeden çektiler parayı, bir şey sormadım ama niye böyle oldu falan diye.
  • ada meltemi  (20.04.17 00:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.