[]

Akp'nin çöküşü

Dikkat ederseniz sosyal medyada yapilan anketler genel olarak %80 hayirlarla gecti. Yani genc nesilin (18-35 yas) tarafi belli gibi. Tabiki genelleme yapamam ama izledigim roportajlardada genelde evet diyen kesim hep 50+ yas oldu. Ozellikle su cumleyi cok duydum " gencler bizim ne cektigimizi bilmez ".

Buyuk bir sirkulasyon olacaga benziyon gelecek 10 yilda. Siz nasil bakiyorsunuz bu duruma?


 
Ne yuzde 80 Hayir'i? Oyle resmi bir anket ben duymadim da gormedim de. Iki tarafin da anketleri yuzde 55 civarinda kendi tarafinin kazanacagini soyluyordu.

Ikinci olarak, bu referendumda Hayir dese bile secimlerde tekrar AKP'ye oy verecegini soyleyen bir suru insan var.

Ucuncu olarak da sunu soyleyeyim. Bu referandum CHP'nin ne basarisi ne de basarisizligi. CHP kendi tabanini tutabildi o kadar. Her HDP'liyi ya da her Hayir diyen MHP'liyi CHP'li gormemek lazim.
  • Traveller  (19.04.17 21:40:25 ~ 21:42:25) 
Sadece akpnin degil, milliyetci-muhafazakar kitlenin de ve bilip tanidigimiz turkiye cumhuriyetinin de sonu. Yakin.

Yarim kalmis devrim tamamlanacak gibi. Tamamlanabilir mi bilmem ama hedef o.

Cok yazik ettiler kendilerine bize ve ulkeye.
  • runfor  (19.04.17 21:41:13) 
Onedio ve buna benzer sayfalari kast ediyorum. Twitter'da bagimsiz sayfalarin yaptigi anketlerde var.


  • duyurumvar  (19.04.17 21:42:27) 
Bence akp gücünü koruyor MHP çöktü
Ayrıca sosyal medya var sosyal medya var
Sözlükte anketlerde 92 hayır çıkıyordu :)
  • benaslindayohum  (19.04.17 21:48:19) 
internette yapilan anketleri referans olarak alamazsin. evinin kapisi olmayan binlerce insan oy kullandi. telefonu/bilgisayari, ozetle interneti olmayan belki milyonlarca insan oy kullandi. elinde kalasnikofla milleti tehdit ederek zorla evet oyu verdiren dingilin onedio'da takildigini dusunmuyorsundur umarim.


  • hopeless  (19.04.17 21:50:45) 
Yaşlıları ölse arkadan kindar gençlikleri geliyor, min. 3 tane yapıp hepsini merdivenaltı sıbyan okullarından başlatıp imam hatibe uzanan bir tedrisattan geçiriyorlar. 10 yılda temizlenebilecek bir durum göremiyorum keşke görsem.


  • Sulfoxaflor  (19.04.17 21:57:29) 
Çökse çökse kafamıza çöker başka bir şey bekleme.

Hesap etmediğin birinci şey: İnsanlar yaşlandıkça milliyetçileşir ve sağa kayarlar. Çünkü öğrenmeye devam ederler.

İkincisi: Ben %85 enflasyonu gördüm. Bir de şimdiki ekonomik gücü. CHP'nin nereye saklayacağını şaşırdığı gücü... Atılan yalanlar yaşı düşük kitlece yeniyor çünkü eskiden siz kundaktayken yaşandı bunlar.

Üçüncüsü: Savunma alanındaki yerli üretim oranı akp iktidara gelmeden önce %15 iken şu an %60'a dayandı. Sağcılar toptan tüfekten anlarlar avcılıkla atıcılıkla ilgilenirler. Sol kesim ise genelde sanatla ilgilidir.

Dördüncüsü: Rakibe saygısızlık. Efendi insanlar solcuların sert tarzına tahammül edemiyorlar.


Balık kavağa çıkarsa chp seçilebilir. Demirel'in sevdiği sözdür. Tabi senin yaşın küçük bunu hatırlamayabilirsin.
  • neotunc  (25.05.17 22:34:58 ~ 22:42:29) 
kendi başını yesin, bizim başımıza ne demeye çöküyormuş!

hesap makinesi: demirel'in, ecevit'in yaşlandıkça nasıl değiştiğini. genel olarak daha hoş görülü ve açık fikirli olduğunu görmek lazım. türkeş'in mhp kongresinde nazım'dan şiir okuduğunu! demek yaşlanınca insanlar çok da milliyetçileşmeyebiliyormuş. öyle bir kaide yokmuş!

ikincisi:: 2002'de yönetimi devralınan ülkede enflasyon yüzde 85 değil 50'ydi!
tıpkı karneyle ekmek dağıtılan bir ülke devralınmadığı gibi!
herkesin kundağına kadar laf edilecekse zatı şahaneleri kundağa bile düşmemişken, bu ülke işgal altındaydı ve padişah/halife ve şakşakçı taifesi islam adına yine, allah adına işgalcilerle eleleydi! kundağa bile düşmemişler bilmez!

her devirle ilgili konuşmak için kısa pantolon-kundak geyiği yapılmalı çünkü. çünkü taş devrinde yaşıyoruz. geçmişi ancak yaşayan bilir!

sğcılar kıbrıs'ı pazarlamak için denktaş'ı satar, yunan'a ege adalarını peşkeş çeker! elin lisanslı ürününü tr'de üretip adını yerli koymayı "yerli ve milli" diye pazarlar!

bir solcu kıbrıs'a harekat düzenler, yüzde 85 enflasyonun başbakanı bir kayalığa operasyon düzenler de şu bolluklu, bereketli, yerli milli silahlı dönemde ancak mahalle kahvesi kıvamında avcılık ve atıcılık hikayeleri anlatılır. sanatsal bile değil üstelik!

son dördüncüsü: "özel değil geneeeeel geneeeeel" diyenler mi efendi?
"rahmetimiz gazabımızı geçti" diyenler mi efendi?
ölmüş bir çocuğu yuhalatan; aleviyi, ermeniyi aşağılayan mı; üç tane oy fazla alacağım diye işemeli fantezileri gerçek gibi anlatıp "bu cuma yayınlayacağız. görüntüler elimizde" diyen mi?

milyon tane örnek var.

allah dilerse balık kavağa da çıkar, uçar da. allaha tapanlar bilir, uffak ya da koccaman! allaha tapanlar bilir, başkasına tapanlar bilmez!
  • runagain  (25.05.17 23:18:54) 
yeni gelen nesilde akp karşıtlığı daha fazla, hatta refarandumda 18-26 yaş aralığında hayır %64, az buçuk uzman akp'liler bu durumun farkında ve uzun vadede sorun yaşayacaklarını düşünüyorlar.


  • gezegen olan pluton  (25.05.17 23:30:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.