[]

Hayvanlardan Tanrılara Sapiens kitabını okuyan var mı?

Bu kitabın başlığı ne anlama geliyor?
İçeriği nedir?

Allah'ın var olmadığı ile ilgili bir şey mi?

 
"Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, antik insan türlerinin taş devrinden yirmi birinci yüzyıla kadar olan evrimini konu alır.Kitabın ana fikri Homo Sapiens'in işbirliği yapabilme yeteneğiyle dünyayı domine etmesidir.Bunun yanında,Harari tarih öncesi Sapienslerin, Neandertaller gibi diğer insan türlerine karşı soykırım yaptığını ve onları yeryüzünden sildiğini iddia eder.Kitap ayrıca Homo Sapiens'in kendine özgü, tanrılar,milletler,para ve insan hakları gibi hayali şeylere inanma kabiliyeti sebebiyle kitleler halinde hareket edebildiğini savunur.Yazar dinlerin,politik yapıların,ticaret ağlarının ve hukukun hayal ürünü olduğunu savunur. [1]

Paranın karşılıklı güvene dayanan bir sistem olması; kapitalizmin ekonomik bir kuramdan çok dini bir olgu olması; tarım devriminin refah amacıyla başlayıp insanların hayatını mahvetmesi; imparatorluk sisteminin son 2000 yılın en iyi siyasi sistemi olması; para,imparatorluklar ve dinlerin dünyayı bütünleştiren birer güç olması; hayvanların evcilleştirilmesinin tarihin en büyük suçlarının arasında olması; günümüzün insanlarının geçmiş dönemlerde yaşayan insanlardan kesinlikle daha mutlu olmaması ve insanların kendilerini tanrılaştırma sürecinde olması kitaptaki diğer göze çarpan iddialardır."
  • zgrydn  (19.04.17 17:30:47) 
allahın olmadığını kanıtlamak için uğraşıyor değiller ama yazan şeylerden allahın olmadığı çıkarımını yapmak doğal olurdu. bilimsel bir kitap sonuçta.


  • bohr atom modeli  (19.04.17 17:36:09) 
En başta doğanın bir parçası olan ve ona boyun eğmek zorunda olan sıradan hayvanlardan hiç bir farkı olmayan insan türünün zamanla (evrim ve insanlık tarihi boyunca) bugün artık doğaya hükmetmeyi cüret edebilecek seviye gelmesi ve yaşanan teknolojik ilerlemeler (AI, biyoteknoloji vb.) ile artık homo sapiens olmaktan da çıkmak üzere olduğunu anlatan mükemmel bir kitap.

Tanrı kelimesi analoji olarak kullanılıyor. Artık sadece s yaşadığı dünyayı ve kaderini kabullenmiş bir insan türü değil de yaratan ve tasarlayan söz gelimi tanrı olma yolunda ilerleyen bir insanlık geleceğini tartışıyor artıları ve eksileriyle.


Allahın var olup olmaması üzerine yazılması gibi sığı bir bakış açısı yok. Ama kitap boyunca dinlerden ve dinlerin bu yoldaki etkilerinden bahsediyor.
  • qazaqwsx  (19.04.17 17:45:28 ~ 17:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.