[]

almanya master ve not ortalaması

okul %80 not ortalaması %20 lisans bölümünün alakalı olması baz alınıyor demiş.

%20'lik kısımda sorun yok ama tr ortalamam 2.63. Kabul alma şansım var mıdır?

bölüm: tu berlin - informatik

 
Bunun bir yuzdesi oldugunu zannetmiyorum, ve ayrica bircok seye bakiyorlar.
- not ortalamasi
- mezun olunan okul
- mezun olunan ulke
- ingilizce ve almanca bilgisi
- is tecrubeleri
- motivasyon mektubu
- referans mektuplari
- sertifikalar
gibi.

TU Berlin almanyada iddiali bir okul, berlin de populer sehir, o nedenle rekabet yuksek olacaktir. 3.00 uzerindeki ortalamalar avantajli olur, 2.50 ve 3.00 arasindakiler de bu acigi diger kriterlerde kapatmak gerekir. Dil kabiliyetini sertifikalar (Toefl, testDaf) ile destekleyip guclu referans mektuplari, ya da alman firmalarinda is tecrubesi ile desteklenebilir.
  • emrahday  (19.04.17 17:24:16) 
ya diğerleri var ama sitede şöyle bir şey yazmışlar:

Criterions for the selection are

a) the average grade and

b) the subject of your former studies.

Up to 100 points will be distributed for the average grade. You can find more information about the distribution of points in the following regulation: Auswahlsatzung der TU Berlin (PDF, 171,8 KB)

100 points will be distributed for the subject of your former studies if it corresponds to the desired master’s degree program. If not, you will receive 0 points for this criterion.

The points of both criterions will result in your total score for the ranking list. The criterion average grade will be weighted with 80 % and the criterion subject will be weighted with 20 %.


For example:

You have passed your bachelor’s degree with the average grade 2,1 (German average grade) and thus you will receive 67 points. The subject corresponds exactly to the desired master’s program, so you will receive 100 points. Base on the weighting, you will participate in the selection process with a total score of 73,6 points.
  • renkli hayalet  (19.04.17 17:27:42) 
Sitede acikca belirttilerse almanlar kesin onu uygular.


  • emrahday  (19.04.17 17:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.