[]

doktorlar house md dizisi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

diziyi en bastan 2. kez izliyorum. konuyla uzaktan yakindan alakam olmadigi icin dizi bana cok etkileyici geliyor ama doktorlarin ya da tip okuyanlarin ne dusundugunu cok merak ediyorum dizi ile ilgili. cok mu uyduruk? basarili mi?




 
olay hep lupus'a bağlanıyor, neresi başarılı?

dizinin ana fikri:

"it's not lupus."
  • stewie  (19.04.17 17:27:51) 
Tıp öğrencileri bayılır doktorlar beğenmez. Çünkü ütopik, gerçekle uzaktan yakından alakası yok. Tek bir kişinin patoloji, immünoloji, genetik, enfeksiyon, mikrobiyoloji, radyoloji ve hele hele cerrahi (hahah) alanlarına aynı anda hem de çok karmaşık vakaları çözebilecek seviyede hakim olması mümkün değildir. Hadi hakim oldu diyelim, kafasına göre, gerek invaziv gerek non invazif onlarca tetkik uygulamak da mümkün değildir.

Bugün üniversite hastanelerinde toplamda 55 tlyi geçen tahliller sgk tarafından karşılanmıyor, limite takılıyor. O sürekli it's not lupus dediği SLE hastalığının tanısı ortalama 4 yılda konuyor.

Bunlar sadece sağlık sistemi ile ilişkili tutarsızlıklar. House karakterinin kendisi ise başlı başına imkansız. Daha ikinci günden dayak yiyip 2 seneye istifa seviyesine gelir öyle bir tip.

Ha bütün bunları dedim fakat dizi kötü mü? Hayır bence şahane ama dizi işte.
  • tobias fünke  (19.04.17 17:43:32) 
sözlükte bir entry vardı; kocası mülakata girecek, house'da izlediği bir bölümdeki tıpatıp aynı tanıyı sormuşlar , şak diye cevabı vermiş mülakatı geçmiş, yani o kadar başarılı.bulabilirsem link atarım.


  • mungojerry  (19.04.17 22:35:14) 
tıp 2 deyken 5 sezonunu izledim. Çok beğenmiştim. Küçük gruplara vaka çözmeli dersler oluyordu, çok kişi de o zamanlar diziyi bilmezdi. Ben ayırıcı tanılarda takır takır sayardım, enfeksiyon, lupus.. diye. lupusun ne olduğunu bilmediğim halde.:)) Hocalar falan hımm kafa sallayıp takdir ederdi. Mesleğe başladıktan sonra hiç izlemedim. Belki 1 bölüm denk gelse öehh der miyim bilemiyorum


  • fallopian  (19.04.17 22:48:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.