[]

Karıncaları Kaçırmak

Merhabalar.

6 ay kadar önce taşındığım evimde karıncalarla fazla iç içeyiz. Evin banyosu da dahil heryerindeler. Koltukta otururken falan minderde gezdiklerini görüyorum heriflerin. Benim için mutfak tezgahında gezmeleri haricinde sıkıntı yok. Tezgahta hoş bir görüntü olmamalarını geçtim, bulaşık yıkarken ve tezgahı silerken falan farkında olmadan öldürüyorum bir sürü karıncayı. Su falan. Resmen Genç Werther'in Acıları canlanıyor evde. Bir de kedim var ve adamın mamasına musallat oluyorlar. Kedim karıncaları farkedince yemiyor mamasını.

Karıncaları öldürmeden belirli bölgelerden uzak tutabilmemi sağlayacak öneriniz var mı? Bitkisel yağ karışımı olur, ev tarifi olur, hoşlanmadıkları koku veya bir şey olur.

Bu arada evde karınca dışında hiç bir başka böcek-örümcek yok. Tek hedef kitlesi olan bir malzeme kafidir benim için.

 
Salatalık dilimleri koyarsak çok rahatsız oluyolarmış gidiyolarmış. Bi video görmüştüm bununla ilgili. Bi aratsan...


  • yaren  (19.04.17 16:03:28) 
@yeteramadenedimherseyi öldürmeden olması lazım.


  • rakunzelll  (19.04.17 17:05:27) 
Çıktıkları yerleri bulmanız lazım. Sonra oraya talk pudrası dökerseniz çıkmazlar muhtemelen. Biz öyle kurtulduk.


  • inawen  (19.04.17 17:38:41) 
Aynı sorun bizde de vardı. Dışarısı yeteri kadar ısınınca eve gelip gitmeyi azalttilar baya. Bir de kedinin mama kabini kendinden daha geniş ve su dolu bir kaba oturtursaniz karıncalar gelemiyor.


  • kedili madam  (19.04.17 17:46:41) 
naftalin kokusundan kaçıyorlar diye duymuştum


  • tthet  (19.04.17 18:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.