[]

Neden Fransızlar Kozmetik alanında bu kadar güçlü?

Kardeşim bütün kozmetik markaları fransız. L'oreal, Vichy, Garnier, Lancome vs, bütün ünlü modaevleri de fransız: Chanel, Dior, Gucci vs.. Bu adamlar nasıl yapmış tekeline almış bu alanları? Niye ki?




 
almanların araba ve diğer ağır sanayide, japonların teknolojide çok iyi olması ya da abd'de genelde yahudi avukatların daha çok tutulması gibi bi nedenden bence. genel olarak milletleri belli bir özellikle kodladığımız için o özelliğe uygun olan işleri daha iyi yapacaklarını düşünüyoruz ve o markalardan alışveriş yapıyoruz. fransızlar da hep kibar, şık ve güzelliğe önem veren bir millet olarak bilinir ve bu şekilde karikatürize edilir. o yüzden bu tarz markalar hep sükse yapmıştır.

kendi görüşüm bu şekilde, tabi işlerini de iyi yapıyorlardır ama bi alman kozmetikçi de iyi yapıyodur ama fransızlar hep daha önde bu işte nedeni de bence bu
  • nundu  (19.04.17 12:42:10) 
adamlar parfümün, kremin mucidi. kimya alanında oldum olası iyiler. sadece kozmetik değil, kimyanın her alanında iddialılar.

genelde pazara ilk giren firma olmanın avantajı ile bütün pazarı ele geçirip yürüümüşler.
  • babilbaligi  (19.04.17 12:52:34) 
moda deyince italyanları da unutmamak lazım.
gucci italyan ayrıca.

  • battal gemalmaz  (19.04.17 12:58:57) 
bir çok gelişimin temelinde dışlanma, bazen de -korku- unsuru vardır. silah üretiminde de durum böyledir. korkan, savunma konusunda kendisini diğerlerine kıyasla daha çok geliştirecektir.


  • 1adam  (19.04.17 12:59:12) 
Arkadaşlar güzel güzel açıklanmış ama çoğu yanlış. Eskiden kültürlerinden dolayı kozmetik ve doş görünüşe önem vermelerinden dolayı bir sektör doğuyor ve ilerliyor.

Bugün ise hiç bir üstünlükleri yok aslında, o saydığın markaların fransız olmasını gereltirecek bir durum yok. Örnek vereyim bir parfüm bugün fransada üretiliyor bunun tek nedeni "made in france" yazabilmek. Aynı şekilde bir kıyafet tasarımı yaptırılacak fransıza yaptırılmasının tek nedeni "designed by xxx" . Başka tek bir neden yok.

Hatta sektör içinden örnek vereyim, almanlar kat kat önde, hammaddeler nearly finished olarak almanyada üretiliyor, fransaya gönderilip paketlenip lojistik zincire fransadan dahil ediliyor. Made in france + 40-50% demek satışlarda.
  • kurnaz  (19.04.17 13:20:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.