[]

Hangi lanet bocektir bu :/

Selam!

Birkac gundur ekteki isiriklar olusmaya basladi vucudumda, hangi bocekten olduklarini merak ettim.

Hem sistiler ve kabardilar, hem de asiri kasiniyolar. Ve her yerdeler. Sirtimda, kolumda, bacagimda...

1-2 gecedir trende yatip kalkiyorum ama ondan once hostelde kalirken olusmustu ilk isirik kumesi.

Ayrica fenistil gecirir mi, napiyim, cok kasinti, hep kasinti :/ tesekkurler!

hizliresim.com

hizliresim.com

 
tahtakurusu mu acaba?


  • in vino veritas  (19.04.17 09:21:51) 
Pire isirigina da benzettim ama.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (19.04.17 09:23:02) 
@in vino veritas

Bunlar ustume yuva filan yapar mi?! Yani mesela bit gibi ustumden mi cikar bunlar? Yoksa isirip gider mi

@uzun kulakli yalniz tavsan
Deme oyle :/ o yuva belliyo mu vucudu yoksa isirip gidiyo mu sadece
  • kuehles blondes  (19.04.17 09:37:16) 
pire isirigi sismez benim bildigim. insan ustunde tahtakurusu da yuva yapmaz pire de. bulundugun ortamda yasiyordur, sen ortami terk edince orada kalir esyalarina karismadiysa. esyalarina yumurta birakirsa seninle gelebilir gittigin yere ama :( sen mumkun olan en kisa zamanda yanindaki tum kiyafetlerini bi guzel yika.


  • in vino veritas  (19.04.17 09:41:37) 
@in vino veritas

O zaman eve gider gitmez bavuldan direkt makineye gidecek kiyafetler. Tesekkurler :/
  • kuehles blondes  (19.04.17 09:51:34) 
pire ısırığı şişmez mi? çocukluğum yatakta pire yakalamakla geçti ve öyle bir şişer ki aylarca geçmez. kaşıntısı en berbat şey pire ve tahtakurusudur. kanatırsınız o şişen bölgeyi.


  • bohr atom modeli  (19.04.17 09:52:10) 
Tahtakurusu ısırığına benziyor.

Lanet şeyler gece insan uyurken oradan buradan çıkıp yiyorlar. Sonra da 'Ooooh, kaynak burada' diye her gece yiyorlar Üstelik çok hırslı hayvanlar. Naylona tırmanamıyorlar diye naylon serince tavana tırmanıp oradan kendini aşağı fırlatıyor, böceklerin ninja olanı. Gündüz hiç görünmez. Emin olmak için yatılan yerdeki yatağın kaldırılıp yatak köşelerinin kontrol edilmesi gerek. Orada da bir bakışta görünmezler, iyice köşe kuytu yerlere bakmak gerekiyor. Yumurtaları şeffaf beyaz bir leke gibi görünür.

Bir de bulaştılar mı her yere giriyorlar. Beni ısırdıklarında küçüktüm, doktora gitmiştim. Doktor uyuz teşhisi koymuştu. Uyuz ilaçları işe yaramamıştı. Bu olaydan 1.5 ay sonra annem fark etti durumu, ki annem yatağın altını haftada bir temizler. Öyle de görünmezler. Evi toptan ilaçlayıp, giysileri haşlama derecesinde yıkamıştık.

Bir tanıdıkta aynı durum olduğunda vakumlu torbaya tüm giysilerini koyup ilaçlayıp 2 gün ilaçlı bekletip sonra çok sıcak suda yıkamıştı. Ayrıca yamyassı bir böcek olduğundan kitap sayfalarının arasına da giriyor. Evdeki kitaplara kadar havalandırmışlardı.

Umarım onlar değildir. Bu Ocak'ta benzer bir ısırık nöbeti yaşadım 3-4 gün. Hatta ev sahibim eve böcek getirdiğim için beni evden kovdu ama sonradan böceğin ondan geldiği ve tahtakurusu olmadığı anlaşıldı. Yani, başka böcekler de yapabiliyor böyle ama doktor aynı ısırıkları tahtakurusuna yormuştu.
  • aychovsky  (19.04.17 09:55:08 ~ 10:00:36) 
beni örümcek ısırınca böyle oluyor. bulabilirsen amonyak sür.


  • manuel mandalina  (19.04.17 10:22:12) 
@aychovsky

Anlatmayin boyle seyler cok uzuluyorum :/
Neyse artik, kiyafetler bavuldan makinaya. Bavul da direkt icindeki kitapla filan beraber ilaclanacak.
Anlasildi.
  • kuehles blondes  (19.04.17 10:31:04) 
'Hemen şey yapma' diyesim var, çünkü tahtakurusu da olmayabilir. Bendeki ısırıklar da benzerdi ama tahtakurusu çıkmadı şans eseri, sende de olmayabilir. Normalde bir hafta falan beklersin ve devam ediyor mu, ne kadar devam ediyor diye bakılır ama minik ihtimal tahtakurusu ise, o da beklemeye, zaman kaybetmeye gelmiyor.


  • aychovsky  (19.04.17 10:43:36) 
Tahta kurusu isiriklarina bak internetten. Boyle bitisik bitisik oluyor. Seninkilerde oyle ama devamlilik onemli. Baktin surekli isiriliyorsun buyuk olasilik tahta kurusu. Bir arkadasim yatagina kadar cope attida oyle tukendiler.


  • duyurumvar  (19.04.17 10:57:54) 
Pire alerjisine benzettim ben. Bazı bunyelerde pire tek bir yeri isirsa bile bir sürü başka yer de ısirilmis gibi kabarip kaşınıyor. Fenistil en azından kasintisini azaltır diye düşünüyorum


  • kedili madam  (19.04.17 11:06:55) 
@cureforlove

Belarustayim ben de son 2 gecedir trendeydim. Ondan once minskte hostelde.
  • kuehles blondes  (19.04.17 12:06:33) 
@Kuehles isirip gitmistir pireyse ama onlar bi geldi mi genelde suruyle oluyorlar. En iyisi kiyafetleri falan guzel bi yikamak. Kasinti icinde annem tuzlu su iser yarar diyor bi dene istersen. Tuzlu suyla o bolgeleri silsin ama kasimasin kasindikca kasinir delirtir dedi. Azicik abartmis olabilir.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (19.04.17 12:13:19) 
benim bildigim pireler sisirmeden isiriyormus bugun bunu ogrendim :)

umarim sarmazlar sana kuehles blondes, biz pireleriyle birlikte eski ev arkadasimizi terk ederek kurtulmustuk pirelerden :/
  • in vino veritas  (19.04.17 19:59:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.