[]

Duvardan gelen ses-Fare

Evin dışarıya bakmayan duvarından çok uzun süredir, kazıma sesine benzeyen bir ses geliyor. son zamanlarda bir hayli arttı. ev zemin katta. o yüzden ilk aklıma gelen fare olma ihtimali. fakat ses daha çok duvarın, kapıyla bitişik olduğu yerden geliyor. hatta sanki kapı kemiriliyormuş gibi bir ses geliyor. kapı ahşap. fakat ses bir hayli yoğun. o yüzden tahta kurusu gibi bir şey olduğunu düşünmüyorum. fakat bu konularda pek bir bilgim yok. ayrıca ses gece ve gündüz ayırt etmeksizin geliyor. yoğunlaştığı bir saat yok. bazen 2 saat boyunca, 5-10 dakika aralıklarla ortalama 30 saniye süresince geliyor. fareler bu kadar ısrarcı olurlar mı?

bu ses fare dışında neyden kaynaklanıyor olabilir? bir de araştırdığım kadarıyla, fareler naftalin, nane yağı gibi kokulardan rahatsız oluyorlarmış. bunları deneyen var mı? işe yarıyorlar mı gerçekten.

sesi duymak isterseniz onu da eklerim buraya.

teşekkürler.

edit: ses dosyası
www.dropbox.com

 
Ordan bir boru falan geçiyor olma ihtimali var mı


  • awlmi  (19.04.17 00:26:40) 
Aynı şekilde ahşap kapının duvarla birleştiği yerden bu tarz sesler duyuyordum bir ara bizim evde de. Fare değil ama sıklıkla büyük siyah böcekler gece vakti ortaya çıkıyordu. Hatta hatırladığım kadarıyla küçük kapsül gibi yumurtalarını da kapı kenarına bırakıyorlardı. Böcek falan da olabilir belki yani.


  • jegapw  (19.04.17 00:33:50) 
@awlmi

yani tam oradan bir boru geçme ihtimali yok. oraya yakın bölgelerden geçen borular var. binanın kanalizasyon borusu oraya yakın (yaklaşık 30 santim uzaklıktan) geçiyor.

@st curse

hocam sormayın ya. yani böyle bir ısrar ben hayatımda görmedim. evi elimden alacak adi yaratık. ben de fare olduğunu düşünüyorum aslen. birkaç mantıksızlık da var işin içinde ama ses beni yanıltıyor ya da yankı yapıyor olabilir. mantıksızlıklara o şekilde cevap buluyorum. fakat şöyle bir şey var; bu ses yaklaşık 3 yıldır geliyor. arada geliyordu yani. ama şimdi bir coştu ki sormayın. aramızda bir mevzu var sanki. olmadı o aletleri de deneyeceğim de, onlara bağışıklık kazananlar da oluyormuş. o yüzden şu naftalin işini denesem diye düşünüyordum. ama biraz umut kırdınız yalan yok. :)
  • windowsguvenlikduvari  (19.04.17 00:35:27) 
@jegapw

şimdi düşününce 2 gün önce kocaman da bir böcek öldürdüm ama. yahu her yol da kötü. bu böcek ilaçlayanlar anlar mı acaba?
  • windowsguvenlikduvari  (19.04.17 00:38:10) 
@playing star again

var, havalandırma boşluğu yakın o bölgeye. ama o duvar tarafından gelmiyor garip bir şekilde. tabii ahşap sesi iletiyor ben yanılıyor da olabilirim. tam emin konuşamıyorum.
  • windowsguvenlikduvari  (19.04.17 00:39:37) 
sizin ses şöyle bir şey mi?

www.youtube.com

fare değildir o :)
  • kaichi  (19.04.17 00:42:50) 
@kaichi

pek buna benzemiyor. ekledim sesi.

www.dropbox.com
  • windowsguvenlikduvari  (19.04.17 01:12:18) 
Bu net fare sesi. Birkaç ay önce teyzemin evinde otururken bu tıkırtıları duyuyoduk. Teyzem de fare var galiba ama gelemez. O duvarları delemez vs dedi. Duvarların kesiştiği yerler olur ya üçgen gibi orası da minik bi delik 10 dk sonra fareyi resmen gördüm. Taşla kapattık sonra içine yapışkan sıkıp alçıyla kapattık ertesi gün. yani taşı delmesi belki zor ama parkelerin oralardan bi yerden bir şekilde geliyorlar ya.


  • matilda  (19.04.17 01:41:06) 
@matilda

yapışkan derken, duvardan geçişini zorlaştırmak için mi yoksa bu fare yakalamak için kullanılan yapışkanlar mı? o kısmı anlayamadım.
  • windowsguvenlikduvari  (19.04.17 10:45:41) 
sesi dinledim, yüzde yüz fare bu. birkaç yıl önce oturduğum evi fare basmıştı. zehir pek fayda etmiyor benden söylemesi.


  • oldtimer  (19.04.17 16:50:42 ~ 16:50:59) 
@oldtimer

ne yapacağız peki? nasıl mücadele edeceğiz? henüz çıkmadı ama her an çıkabilir gibi geliyor.
  • windowsguvenlikduvari  (19.04.17 17:27:13) 
en iyi şu yapışkanlı zımbırtılar iş görüyor (eczanelerde satılıyor) ama hayvan için biraz acılı oluyor maalesef. eğer geldiği yeri biliyorsanız, tuzla buz edilmiş cam kırıklarıyla alçıyı karıştırıp deliği kapatmak da iş görüyor. kemirirken canı yanıp bıraktığını okumuştum bir yerde ve fareden kurtulduktan sonra deliği bu şekilde kapatmıştım.


  • oldtimer  (21.04.17 13:57:20) 
@oldtimer

teşekkürler bilgiler için. yani hayvan çıkmadı henüz. klozetten gelebiliyorsa eğer, ki bazı yerlerde gelebildiğini okudum, sadece oradan gelebilir şimdilik. evin herhangi bir yerinde delik yok. ama eğer çıkarsa deliği o şekilde kapatacağım. çıkmadan da yapacak pek bir şey yok sanırım. 2 gündür ses yok. vazgeçmiş olduğunu umuyorum.
  • windowsguvenlikduvari  (21.04.17 14:30:27) 
rica ederim. benim evden 3 tane çıkmıştı. biri klozetten çıkmış ama dışına tırmanacak kadar büyük olmadığı için çıkamamış. suda boğulmuş olarak buldum. sifonu çektim gitti. bir diğeri evin küçük bir terası vardı oradaki gider deliğinden çıkmış ama sanıyorum açlıktan olsa gerek, ölmüştü. birini de mutfakta yapışkanlı bantla yakaladım. can çekişmemesi için de kafasına vurup öldürmek zorunda kaldım. çünkü banta yapışık biçimde günlerce canlı kalabiliyorlarmış. sonra da çıktığı deliği bulup dediğim şekilde kapamıştım.

evin yakınında yapılan bi inşaattan sonra böyle olmuştu bende. orada huzurları kaçınca sağa sola dadanmışlardı herhalde. umarım kolayca kurtulursun.
  • oldtimer  (21.04.17 19:27:06 ~ 19:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.