[]

aziz nesini iyi bilenlere soru

öncelikle soru ciddidir. başka yerlere çekilmesin.
burada atatürkçü olmadığının sebebini açıklamıyor. peki asıl sebebi ne olabilir?
www.youtube.com


 
Liberaldi rahmetli. Başka bir sebebe ihtiyacı yoktu bence.


  • amortisman  (18.04.17 22:47:55) 
Muhafazakarlar, solculari liberalleri koministleri Ataturkculeri ateistleri falan ayni kisiler saniyor. Ornegin gecen referandumda yuzde 49'a CHP'li denmis. Guldum gectim.


  • Traveller  (18.04.17 22:59:40) 
@ Traveller
başka yerlere çekilmesin dedim ama neyse. evet çoğunlukla onlar ad ad farklı da olsalar aynı kişiler olarak görülürler. çünkü her daim sağ ya da muhafazar kesimin karşısında olmuşlardır. sizin için de sonuçta nizamı alem , sağ, muhafazar, ülkücüler ve alperenler aynı değil mi? öyle .

  • 1adam  (18.04.17 23:08:19 ~ 23:08:52) 
@1adam yoo değil. sağcılar genelde "sol kaybetsin de..." kafasında olduğundan daha kolay birleşiyorlar. he sağcıların ortak birçok noktası var ama gg, söylemem


  • isimsiz uye  (19.04.17 00:09:28) 
aziz nesin sosyalistti. kendini tanımlama konusunda sosyalist idealleri, halkçılığı ön planda tuttuğu için böyle demiştir.


  • misterturist  (19.04.17 00:18:10) 
@misterturist +1

Milli burjuvazi yaratmak Atatürk'ün öncelikli hedefiydi. Adı geçen fakat gerçekleşmeyen toprak reformu, sosyalist hareketlere negatif yaklaşımlar vs.

Ayrıca Aziz Nesin'in Mustafa Kemal'in anti-emperyalist yönünü takdir ettiğini belirtmek lazım.
  • sporty  (19.04.17 07:43:57 ~ 07:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.