[]

macbook air özelliklerinde daha uygun fiyatlı laptop

var mı?

illa macbook air olsun demiyorum ama bütün arkadaşlarım bunu kullanıyor (alternatifini görmedim nerdeyse) ve en sevdiğim özelliği neredeyse tüm gün şarjının gitmesi ve hafifliği.

şu anki bilgisayarım (6. senemiz) sony vaio ve çok seviyorum, bu kadar ağır olmasa ve pili uzun gitse hiç ayrılmayı düşünmezdim bile ama kütüphaneye falan taşıyamamak sıkıntı yaratacak ileride.

hiç oyun oynamıyorum, internette makale indirip falan okuyorum, web sitelere bakıyorum, dizi-film izliyorum ve tez yazıcam seneye. bu yüzden aslında şarjını evde doldurup hiç sırtıma ağırlık yapmayacak, şarjı tüm gün gidecek (en az 8 saat) bir laptop arıyorum. macbook gördüğüm kadarıyla master öğrencilerinin işini iyi görüyor. ama çok para ya. daha uygun fiyatlı bu özelliklerde varsa önerir misiniz?

bütçem 2500 (3000'e çıkabilir max.)

çok teşekkürler!

 
Direkt marka model öneremeyeceğim ama bir Ultrabook alıp (hafiflik ve enerji tüketiminin düşük olması sebebiyle) üstüne Linux kurmak çözüm olabilir.

Windows malesef enerji anlamında çok verimli değil. Mac'e de Windows kursanız gene şarj süresi olumsuz etkileniyor. Yoksa Mac'te de uzaydan gelme işlemci ve batarya kullanılmıyor.
  • crown  (18.04.17 19:56:47) 
birebir aynısı olmaz ama kaç ekran istediğinize bağlı olarak değişir.

dediğim gibi birebir aynı güçte değiller ama 10.1 windows tabletler var, bahsettiğiniz işleri 4 gb ramli versiyonları harika şekilde yapıyor, 10 saat pil ömürleri var ve 1 kg altındalar. 150-300€ arasında bu özelliktekiler. bir avantajı daha powerbank üzerinden şarj olabiliyorlar.

www.amazon.de

www.amazon.de

aynı windows tabletlerin 12 ekranları var ama onlar daha pahalılar.

www.amazon.de
  • kurnaz  (18.04.17 20:03:46) 
xiaomi air


  • icim urperiyor  (18.04.17 20:10:52) 
o paraya mac bulunamaz mı? apple'ın ''benzerleri''nden farklı olan bir kullanım kolaylığı var. bence ona alışmak istiyorsanız bir şekilde mac alın


  • otonomo  (18.04.17 20:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.