[]

Diyetteyim ama sorusu

Selam arkadaslar,yeni bir diyet programina basladim,diyetisyen esliginde.Verdigi program gayet dengeli, karbonhidrat-protein-yag iceriyor.Aclıktan bayılma durumumum yok. 2 haftada 3,5 kg yag kaybetmis gorunuyorum,güzel gelisme. Fakat tam olarak mutlu degilim. Biftek yiyorum,balik yiyorum,kofte var vs. Bunlar tabiki güzel seyler ama eski hayatımda yedigim seyleri cok özlüyorum. Yengen tostlar, dönerler, tatlılar vs.2 haftada bir sabahlari tartilmaya gidiyorum ac karnina
Sonuclar tatmin edici oldugu zaman sabah ve ögleyi birlestirip bi yengen tost veya döner, simit vb seyler yesem ne olur?Ayda iki kere yenmis olacak.Kilo vermeyi cok sekteye ugratır mı? Tartılma günü sporum devam eder,onda sıkıntı yok.Cok mu yanlis olur yaptigim?Diyetisyene de sorucam da sizin de fikrinizi almak isterim. Benim icin bu yiyecekleri tamamen bırakma mümkün degil , verdikten sonra kiloyu atiyorum 6 gün saglikli beslenip 7. gunun bir ögünü istedigim bir seyi yeme seklinde devam edicem. Sırf bu yüzden diyeti bırakmakta istemiyorum napayim ben?Nefsi körelteyim mi?



 
6 gün sağlıklı beslen 7.gün de istediğini ye. yani 1 gün serbest olsun. baktın olmuyor tekrar eski diyetine dönersin ne olacak.


  • giovanne  (18.04.17 15:29:59) 
vermek istediginiz kiloyu verdikten sonra koruma programi veriliyor zaten. orada da nasil dengeleyeceginiz, arada bir nasil istediklerinizi yiyebileceginiz, 1 bun serbest gun olup olmayacagi vs. anlatiliyor.

istediginiz kiloya ulasana kadar yemeyin. bugune kadar yediklerinize sayin, verdiginiz parayi, harcadiginiz emegi dusunun. sonucta bir iki ay simit yemedik diye kimseye bir sey olmuyor.
  • kassiopeia  (18.04.17 15:36:31) 
@giovanne

Bütün gün istedigini yeme cok baltalar olayı.Hele ki haftada bir olunca.Tek istegim 2 haftada bir tek bir ögünde ufak bi kacamak.:)
  • basubadelmevt  (18.04.17 15:46:24) 
Benim diyetisyen 8 kilo sonrası bir öğün serbest bırakıyor. Doyana kadar istediğini tatlı olmamak kaydıyla yiyiyorsun. Ama illa bitecek diye doysanda yemeğe devam etmeyeceksin. 10 kilo verdikten sonrada haftada bir sütlü tatlı hakkı veriyor.
Bence sende 1-2 ay sonra sorabilirsin eminim ödül olarak verecektir

  • Neyazayım  (18.04.17 16:21:22 ~ 16:22:04) 
Diyetisyen haftada 1 ,tek öğünde çok istediğin bir şeyi tüketmenize izin verir muhtemelen.
Ben şahsen kilo verirken ilk 3 ay hiç öyle kaçak bir öğün yapmadım.
Canımın çektiği şeylerin içeriklerini değiştirerek yemekler hazırladım.
Pizza yaptım,altlığını karnabahardan hazırladım.
Tatlıyı kuruyemiş hurma vs ile geçiştirdim.
Canım bir süre sonra ağır şeyleri istememeya başladı zaten.

İstediğiniz kiloya geldikten sonra durumunuzu korumanız için yapmanız gereken bir değişiklik bu nihayetinde.Hani diyorlar ya diyet değil hayat şekli haline getirmeniz lazım,gerçekten de ben öyle olduğunu düşünüyorum.

bir arkadaşımla beraber başlamıştık biz kilo vermeye,o diyetisyene de gidiyordu fakat tekrar geri aldı verdiği tüm kiloyu.
Kafayı da hazırlamak lazım ,sadece spor ve yeme ile de bitmiyor.
Kıvrana kıvrana yaptığınız diyeti zaten eninde sonunda bozarsınız.

2 haftada bir 1 simit öldürmez tabii ama dediğim gibi istikrarınızı korumanıza engel olur diye düşünüyorum.
  • demoniclewinsky  (18.04.17 16:21:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.