[]

hastaneler neden tıklım tıklım dolu? etrafımda herkesin hapı var...

ve hiç kimse haptan memnun değil, herkesin bir yeri ağrıyor, diyalize giren bir sürü tanıdığım var. bu tüm dünyada mı böyle ki acaba?




 
cunku hastaneye ve ilaca ulasim olmasi gerektiginden daha kolay ulkede. ciddi hastaligi olmayanlar sisteme asiri yuklenmis ve asiri sekilde gereksiz ilac aliyorlar, bu nedenle gercekten doktora ve hastaneye ihtiyac duyanlar ne randevu ne de tedavi olmaya Zaman bulamiyor.

bunun yaninda siyasi Propaganda araci olarak da bu durum kullaniliyor. gripseniz, azicik beliniz agriyorsa vs vs Doktor Doktor gezebilirsiniz, cok az para odersiniz, cebinizden pek para cikmaz ama ciddi bir hastaliginiz varsa, ameliyat olmaniz ya da pahali bir ilac almaniz gerekiyorsa ya Devlet odemez ya o ameliyati yapan Doktor ozeldedir, ya devlette yer yoktur vs vs ulasamazsiniz gerekli hizmete veya cok para odemeniz gerekir.

bunun adina saglikta donusum diyoruz iste. aslinda hastaneye ihtiyaci olmayan Saglam cogunluk Doktor ve ilac begenmiyor, kiymik batmasi nedeniyle 15 doktora gorunebiliyor, cok mutlu, gercek hasta azinlik parasizlik ve doktorsuzluktan ölüyor.

almanyada Boyle degil. saglik vb Hayati konular siyasi Propaganda amaciyla kullanilmadigindan herkes tam ideal olmasa da daha esit sartlarda ihtiyac duydugu Kadar saglik hizmetine ulasabiliyor.
  • fayfim  (18.04.17 14:43:44 ~ 14:45:08) 
fayfim'in dediklerinin yanı sıra, insanlar mutsuz.
aile ilişkileri çok karmaşık.
evlilikler iyi gitmiyor.
çoğu insanın maddi sorunları var.
gelecek kaygısı yaşanıyor.

bunların hepsi sağlık sorunu nedeni.

bir de şu var, yazmayı unutmuşum.
insanlar hasta olmaktan bir anlamda hoşlanıyorlar.
şimdi "ben isteyerek mi kanser oldum?" diyenler çıkmasın, onu demek istemiyorum.
ama bir anlamda, bilinçaltı düzeyde bütün hastalıklar "beni görün, beni sevin, benimle ilgilenin" demek.

kendilerini o hastalıklarla özdeşleştirir birçoğu.
"kanserimin bilmemnesi", "sedefimin şusu/busu" ya da sürekli "ben şeker hastası olduğum için..." tarzı konuşmalar, psikolojik tutunma içerir mesela.
yani o hastalıkla özel olmak, normalde göremediği ilgiyi o hastalık nedeniyle görmeye çalışmak çok tipik şeyler.
insanlara, "ay dur şimdi x'in midesinde bilmemne vardır, o bunu yiyemez, o yüzden şunu yapalım" dedirtmek, özel hissettirir.

bilinç üstünde herkes hastalıktan korkar ve sevmez, ama bilinçaltında mekanizma böyle işliyor.
bu da faktörlerden biri.
  • blatta hiberna  (18.04.17 14:46:25 ~ 14:59:33) 
eksisozluk.com

bu başlıkta ingiltere ve amerika örneği çok güzel anlatılmış. buraya bir bakmak isteyebilirsin.
  • nickalangeronimo  (18.04.17 14:49:13 ~ 14:50:13) 
sayıyorum yaz:

* somut nedenler
1) dengesiz - kötü beslenme
2) hormonlu ve katkılı gıdalar
3) besleyici yiyeceklerin pahalı olması (et vs makarna)
4) hava kirliliği (kömür kullanımı + betonlaşma ile arttı)
5) hareketsizlik - spor yapmama
6) 3 milyon civarı suriyeli
7) hastane/doktor/ekipman sayısının yetersizliği

* psikolojik nedenler:
1) stres: politik kutuplaşma kaynaklı
2) stres: işsizlik gelecek korkusu kaynaklı
3) stres: evet düzgün sevişip tatmin olamama
4) stres: terör korkusu
5) sıkıldım yazamıycam şimdi
  • supermatik  (18.04.17 14:57:21 ~ 15:30:03) 
ilaç/tedavi alanların %90'ı gerektiği gibi almıyor, doktorun önerisini siklemiyor. ondan sonra ben iyileşmedim diye yallah başka doktor. kapı kapı gezip mr/bt ne varsa çektirdikten sonra parayı görüntüleme merkezlerine kaptırıp rahatlıyor.


  • doxanikee  (18.04.17 16:43:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.