[]

Elektrikli şofbenin suyu ısıtma israfı

Duş alacağım. 4-5 dakika sürüyor. Yarım saat filan suyu ısıtıyor bu elektrikli şey.

Sonra 4-5 dakika duş alıp kapatıyorum. Isıyı da 50 dereceye filan veriyorum fazla ısınmasn diye.

Kapatınca duş bitmeden ya da duş bitinc, içinde sıcak su kalyor ve boşa gidiyor.

Napmak lazım?

 
Bi ben mi gece gündüz yaz kış 80 litre termosifonu 75 derecede tutuyorum hiç kapatmadan?

O aletlerin yalıtımı oldukça iyi, her gün duş alıyorsanız veya evde birkaç kişi varsa, her seferinde kapat aç yapmaya gerek olduğunu sanmıyorum.

İsterseniz bir gün deneyin, sayaçtaki numarayı not edin, açık vs kapalı beklediği günlerdeki elektrik harcamasını kıyaslayın.
  • harzem  (18.04.17 03:42:17) 
Termosifonun hep açık olmalı. 60 derecedeki bir suyu sıcak tutmak için harcadığı enerji az ama sürekli harcıyor, diğer türlü d e20 dereceden 60 dereceye çıkarmak için yükleniyor. Elektrik sarfiyatı ikisinde de neredeyse aynı oluyordu bizde. Güzel yanı duşa girerken 1 saat beklemiyorduk.


  • himmet dayi  (18.04.17 09:26:06) 
bizde de hep açık. ne yazık ki kaç derecede açık göstermiyor ama ekonomi'de açık bırakıyoruz o kendini ayarlıyor diye düşünüyoruz :) elektrik 70-80 tl geliyor.


  • kaputt  (18.04.17 09:28:01) 
Bizde hem termosifon, hem de 3 dereceli bir alet var. Onda hemen ısınıyor, dakikaya yakın zamanda ama güvenemiyorum.

termosifon kaliteli bir şey. öbürüyse daha önce patlamıştı ve korkuyorum. ANlamadm da zaten nasıl ısıtabildiğini..

termosifondaki sıcak su başka yerlere nasıl gidiyor onu da çözemedim, mutfaktan sıcak su akmıştı bir kere. açık da değilken

turbo modu var, onu yapınca daha fazla elektrik geliyordur sanırım?

kettle'a mı dönsem napsam :D


2- günde bir flan yıkanıyorum bazen 3. o yüzden her gün açık durması saçma bende. Geçen açık unutmşum, bakalım ne kadar gelecke. otomatik kapnma vs olmalı
  • Cursed Chico  (27.04.17 00:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.