[]

referandum hile iddiaları hakkında

1) 2.5 milyon mühürsüz oy olduğu iddasındaki nicelik nasıl belirlendi?
2) 2.5 milyon mühürsüz oyun hepsinin evet olduğu nasıl belirlendi?

kaynakları ile paylaşırsak sevinirim. ben de seçimin cebren ve hile ile kazanıldığını düşünüyorum ama iddiaların zeminini de merak ediyorum.

 
1- sandıklardaki chp görevlileri veya müşahitleri mühürsüz pusula ve zarfları tespit edip merkeze haber vermiş olabilir. 2.5 milyon kesin bir rakam değil zaten.
2- kimse böyle bir şey demedi zaten.

  • luchetti  (17.04.17 23:18:17) 
tr.sputniknews.com

twitter.com

sosyal medyada sadece benim gözüme çarpanlar bunlar.
  • guest9999  (17.04.17 23:20:08) 
Muhursuz pusulalar icin tutanaklar tutuldu. O tutanaklara gore ve sandik baslarindaki gorevlilere gore soyleniyor bu. 2. sorunun cevabinin verilmesi mumkun degil. Bu nedenle secim iptal edilmeli diyorlar zaten.


  • evrim halkasi  (17.04.17 23:21:22) 
Onemli olan secimi kimin kazandigi degil hocam, sen 2014'de muhursuz tek oy pusulasi icin secim iptal edip simdi 2.5 milyon oyu kabul edersen nerede secim guvenligi nerede hukuk devleti nerede kanun diyoruz. O oylarin tamami evetse de hayirsa da alinan karar skandal, hukuka aykiri. Herhangi bir taraf secmeden hukuka gore bakmamiz lazim, zira hak hukuk bir gun herkese lazimdir, hukuk devleti olmaktan ciktik mi geri donusu yok.


  • kassiopeia  (17.04.17 23:30:44) 
Bence de söylenti
O kadar fazla unutulması imkansızı
Bence en fazla 20 bin falandır
  • benaslindayohum  (17.04.17 23:41:04) 
rakamın küçümsenecek bir miktarda olduğunu sanmıyorum, öyle bir durum olsaydı referandumun kazananları ve kazananların güdümündeki ysk bunu net bir şekilde belirtirdi.


  • guest9999  (17.04.17 23:44:41) 
seçimin tamamen iptal edilmesi saçma, mühürsüz olduğu iddia edilen okullarda oy kullananlar, tekrar oy kullansın ve sayılsın. en hızlı ve pratik çözüm bu gibi gözüküyor fakat ysk zaten akp'nin emrinde.


  • purple rain  (17.04.17 23:45:18) 
2) Secimin mesruiyetini kaybetmesi icin bunun belirlenmesine gerek yok.

Yine de benim basinda durdugum sandiktaki tek muhursuz zarf evet idi. Evetin bu sandiktaki orani %15. Yani rastgele olsa muhtemelen hayir cikmaliydi. Zaten muhursuz zarf ile yapilabilecek sey birinin senin istedigin tarafa oy atmasini garantiye almaktir. Bu baskiyi yapabilecek taraf da iktidar tarafi.
  • hildirim  (17.04.17 23:47:33 ~ 23:50:40) 
@purple rain
Bu mumkun degil bildigim kadariyla zira ysk karari yuzunden hangi sandikta kac tane muhursuz pusula var tutanak tutulamadi, cunku tutanak usulsuzlukler icin tutuluyor ve ysk karari ile usulsuzluk, usul haline geldi. Dolayisiyla hangi sandikta damgasiz pusula var bilinmiyor.

  • kassiopeia  (18.04.17 01:07:11) 
Halk tv'de cikan chp milletvekilinin dedigine gore dogu bolgesi oncelikli olarak 8050 okuldaki chp temsilcilerinden muhursuz oy pusulasi ihbarlari gelmis. Dogruysa oyun buyuk yani kucumsenecek gibi degil.


  • lithu  (18.04.17 01:16:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.