[]

gluteni nasıl bıraktınız

bırakmaya çalışıyorum ama bırakamıyorum. illa ki bir şekilde kaçırıyorum. yemekte yemesem kahvaltıda bir dilim ekmek mutlaka yiyorum vazgeçemiyorum :(

şekerde bu kadar zorlanmadım aylar oldu bırakalı bazen rüyamda bile görüyorum (dün gece rüyamda bir paket ülker çikolatalı ikram yedim mesela-tabii hamileyim onunda etkisi var normalde görmüyordum) ama gidip almıyorum irademe hakim olabiliyorum. ekmek, makarna, bulgur pilavı, pizza, ekmek arası köfte, dürüm vs. olunca irademe kesinlikle hakim olamıyorum. zaten gluten her şeyin içinde nerdeyse.

nasıl başlayım, siz nasıl başardınız? birde benim sıkıntım eşim. kesinklikle bırakmak istemiyor eve sürekli ekmek, makarna vs. alınıyor. hiç üşenmeyip ekmek yaptığı bile oluyor evde makina var. o da sıkıntı tabii benim için :( ekmek makinasından çıkan ekmekler bir başka oluyor pamuk pamuk.

 
sormasi ayip gluteni neden birakiyorsunuz ki? colyak hastasi misiniz?


  • fayfim  (17.04.17 18:34:55) 
Şekeri bırakmak işlenmiş gıdalar için o kadar zor değil çünkü, hala meyvelerden şeker(fruktoz) ihtiyacınızı karşılıyorsunuz.

Gluteni neden bırakmak istediğiniz sorusunu yanıtlarsanız ona göre devam edebilirsiniz.

Gluten intoleransınız yoksa aslında gluteni bırakmaya ihyacınız yoktur, fakat anlattığınız gluten değil karbonhidrat alımı ile ilgili gibi? Glutensiz ekmek de pizza da pide de bulabilir ya da yapabilirsiniz yoksa.(prinç unu, mısır unu gibi alternatifler ile). Yoksa gluten bir protein türüdür, ve sağlıksız değildir sindirebilecek enziminiz olduğu sürece.
  • kullanıcıadımbuolsun  (17.04.17 18:35:30 ~ 18:38:28) 
hayır çölyak değilim ama o kadar olmasa da intoleransımın olduğunu düşünüyorum. çünkü şimdiye kadar max. 10 gün bırakabildim bağırsaklarım acayip rahatladı. kendimi daha enerjik ve zinde hissettim.

kullanıcıadımbuolsun meyveyi çok nadir tüketiyorum ve genelde tatlı olmayan ekşi meyveleri tercih ediyorum. çağla, yeşil elma vs.
  • yue  (17.04.17 18:57:10) 
karabuğday ekmeği yap ya da karabuğday krepi de güzel.
İnternette tarifleri var ekmeği denemedim ama krep güzel.
aynı zamanda muzlu yulaflı pankek vs de güzel. tariflere bak bence alternatif koy. Glutensiz ekmek de alabilirsin bu süreçte.
  • fasulyek  (17.04.17 19:24:46) 
Kinoadan, bademden, kajudan ekmek, pankek, pizza, kurabiye vs hepsini yapabilirsin aksam sana tarif atacagim :)


  • neferkitty  (17.04.17 19:26:40 ~ 19:27:00) 
Hamilelik demişsiniz, bir de üstüne bağımlılıktan kurtulma stresini eklemeye değer mi? O işi halledip sonrasında bu bırakma olayına girseniz daha rahat olabilir, günde 1 sigara veren doktorlar var "tamam bırakamıyorsun cektigin stres daha fena yapıyor durumu, abartmadan azalt bari" diyorlar. Sabah 1 ekmekle kendinizi kısıtlayın mesela cocugu halledene kadar.
((Kutsal analar "neyyy sigara mıı öyle doktorları da anaları da ...." diye mesaj falan atmasın bu arada))

  • Sulfoxaflor  (18.04.17 08:35:55) 
240derece diye bir web sitesi var, glutensiz ekmekleri var farklı farklı türde. Uzun süre de dayanıyor. Ben azaltmak istediğim dönemde (glutensiz beslendiğimde daha rahat olup olmadığımı deniyordum) onlardan sipariş verdim.

istanbuldaysanız tabii.
  • sopiro  (18.04.17 09:02:36) 
Bundan yap:)
www.instagram.com

  • arnold schwarzeneger  (18.04.17 09:36:19) 
Çölyak değilim, daha doğrusu test yaptırmadım ama bir senedir geçmeyen neredeyse her eklemimde çıkan bursitlerden dolayı şekeri ve gluteni kestim. Şekeri zaten az yerdim. Dediğiniz gibi hamur işlerini ben de çok severdim. Şimdi çektiğim ağrıları düşününce "yemeyeyim daha iyi" diyorum. Çok da nazlı geçiyor musibet.


  • SiyamkedisiZorro  (18.04.17 10:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.