[]

Futbolla ilgili birkaç soru

1. Penaltılara giden bir maçta, atışlar sırasında 2 takımdan birinin kalecisi kırmızı kart görse veya sakatlansa ne olur ? Mesela birkaç sene önce GS-FB Süper Kupa finalinde Volkan'ın kırmızı görmesi gerekiyordu ama hakem veremedi o ayrı konu..

2. Hakemlerin oyuncuları uyarması, özellikle kaleye yakın noktalarda yapılan faullerde faulün verilmesiyle serbest atışın yapılması arasında geçen süre, golden sonra tekrar santra yapılmasına kadar geçen süre, auta çıkan toplardan sonra vuruşun yapılmasına kadar geçen süre,vs neden uzatmalara eklenmiyor ?

3. Kaleciye vakit geçirdiği için sarı kart gösteriliyor ama ondan sonra isterse 1 dakika bile vakit geçirse 2. sarı kart gösterilmiyor. Eğer 2. sarı kart gösterilmeyecekse neden ilk sarı kart gösteriliyor ?

4. Kalecilerin topu eline aldıktan sonra 6 saniye içinde ellerinden çıkarmaları kuralı kalktı mı ? En son 11 yıl önce bu kuralın uygulandığını görmüştüm...

5. Taç atışından sonra kaleciye çarpıp ağlara giden top gol değeri kazanır mı ?

 
1- oyunculardan biri gecer kaleye.
2- hakemler durduruyo bazen sureyi, bazen ekliyolar bazen eklemiyorlar.
3- cok ucuz olacagi dusunulcegi icin. aslinda pratikte uygulanmasi gerek.
4- kalkmadi.
5- kazanir.
  • baldur2  (17.04.17 17:55:56) 
1. bir oyuncu kaleci olarak seçiliyor. o sabit.

2. futboldaki zaman basketbol gibi net değil, yaklaşıklık var. hakem takdiri var.

3. çok tepki çeker. ilki uyarı, ikinci gösterilebilir ama çok çok zaman geçiriyor olması lazım kalecinin.

4. kalkmadı ama çok ekstreme durum ouygulanmaz.

5. kazanır.
  • kurnaz  (17.04.17 17:59:12) 
2'ye ekleme yapayım. basketbol gibi düşünülmüyor futbolda. onlar biraz daha oyunun akışı içinde sayılıyor ama hakem bu konuda tam yetkili. çok salladınız amk 10 dk ekliyorum dese kimse bir şey diyemez. ha kötü niyetli olduğu düşünülürse sonraki maçlarda görev falan alamaz belki.


  • orijinal nick bulamadim  (17.04.17 18:00:13) 
1- oyunculardan biri gecer

2- genelde o tarz faullerde ve oyuncu degisikliklerinde 15-20sn eklenir otomatik olarak. ara sira hakemler oyunu da durdurur. uzatma meselesi biraz hakemin insiyatifinde.

3- bir oyuncuya gosterilecek ikinci sari kartin cok net olmasi gerekiyor. cok net degil bu sari kart durumu.

4- kalkmadi

5- gol olur.
  • fakyoras  (17.04.17 18:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.