[]

Diyet ve Spor

Diyetisyenim kilo vermem duruncaya kadar spora başlamamı, bunun bir silah olduğunu söylüyor. Kilo vermem durduğunda spora başlayarak metobolizmayı hızlandıracakmışız.

Bu anlayış sizce doğru? Ben kilo vermemi yavaşlattığını düşünüyorum.


 
Sporu hayatının bir parçası haline getirmen en güzeli. Kilo vermenin durmasını beklemene gerek yok. Kilo vermeyi ancak beslenmendeki fireler yavaşlatır.


  • arnold schwarzeneger  (17.04.17 13:58:01) 
Spor yapınca nasıl hızlanacak ki metabolizman? Yani spor yapmaya başlayıp 5 kilo kas inşa edince metabolizman hızlanır ama diyetisyenin sana önereceği yarım saat koşuyla metabolizma hızlanmaz, kanın biraz hızlı akar o kadar. Metabolizma hızlanması tam olarak öyle bir şey değil. Ha ayrıca metabolizman 1300 kalori yakıyorsa, hızlanınca en fazla 1400 kalori yakar. Yani öyle ekstrem bir fark da yaratmaz metabolizma hızlanması. Diyet programın iyiyse, gerisine takılacak bir şey yok her zaman kilo verirsin. Diyetisyenler genelde ilk dönem kalorileri olabildiğince kıstığı için vücut bol bol su atar tartıda baya fark çıkar ama sonra durur bu, diyetisyenin ona hazırlık yapmak için bahane yaratıyor bence. Spor her zaman yapılmalı ama bu kilo vermek için değil sağlıklı yaşamak için yapılmalı. Yoksa spor yaparak 200 kaloriyi ya yakarsın ya yakmazsın, çok büyük farklar yaratmaz bu anlamda.


  • angelus  (17.04.17 14:07:39) 
Ne biçim diyetisyen o tek amacı kilo verdirmek olmuş. Beslenme alışkanlıkları oluşmadan, sporu hayatının bi parçasına sokmadan kilo versen ne olacak. Üç yıl sonra da olsa geri alırsın zaten onları.


  • hasmetizm 2046  (17.04.17 15:56:36) 
çok mantksız geldi bana da. 4-5 aydır ben de diyet yapıyorum, diyetisyen desteği de aldım bu süreçte. ki hiç öyle enteresan bir önerisi olmadı bana. aksine hareket berekettir.


  • ruh i tibbiye  (17.04.17 16:21:55) 
ne kadar bir süreden bahsediyor 3 ay mı bir ay mı? biraz malca geldi söylediği şey


  • fasulyek  (17.04.17 16:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.