[]

Lund- Master

Lund Üniversitesi'ne (İsveç) kabul aldım yükseklisans için. Okul ücreti için de burs kazandım, okula ücret ödemek zorunda değilim. Fakat İsveç malum pahalı, yurt olsun, yaşam giderleri olsun.

1. Üniversiteden KYK'ya zaten 15.000 borcum var daha ödemeye başlamadığım. Üniversite için de alsam, deli gibi borcum olacak yüksek lisanstan dönünce. Değer mi?
2. İsveç'te yabancı öğrenciler için iş bulmak kolay mı?
3. Aylık gider aşağı yukarı ne kadar olur?
4. Kazanmışken gitmek istiyorum, bir sene daha bekleyip para biriktirip yeniden başvurmak mı daha mantıklı (ki bu sene gitmeyi kafaya koymuştum ve 1.5 sene daha kalacağımı düşününce kafayı yiyorum)
(Ailem emekli maaşıyla yaşayan bir aile, onlardan maddi olarak çok bir destek alamayacağımı düşünerek)
5. Başvurabileceğim burslar var mı yurt dışı master için?

Teşekkürler.

 
Tebrik ederim.
Ben de Lund'ta Master yapıyorum :)

aldığın burs Türklere özgü olan değil sanırım, sadece sosyal bölümlere yapmışlardı onu. bölümün farklı mı? Başvurusu geçti herhalde ama geçmediyse deneyebilirsin belki?

Aylık harcama yurt tipine, okul masrafına, kendi eğlence giderlerine göre çok değişiyor. Mesela burada genelde herkes yemeğini kendi yapıyor, öğle yemekleri de dahil, evden getirip okulda mikrodalgalar var ısıtılıp yeniyor. Dışarıda yemek pahalı, okulda yemekhane diye bir olay yok, cafeler var onlarda da 55-60 krondan başlıyor yemekler. Nationlar var öğrenci birlikleri oralarda 35-40 kron. Yani daha çok evde kendin yaparsan yemeğini ucuza gelir. Yurt da 2500-3000 krondan başlıyor, koridorda yaşamak daire tipli vs. artıyor.

Genel olarak öğrenci için öngörülen aylık 8000-9000 kron harcama. Ben şu an 3500'i yurt kirası, yaklaşık 7000 ile iyi idare ediyorum.

Yurt dışında yüksek yaparken kyk'dan alınıyor mu kredi onu bilemiyorum ancak faydalı olabilir.

Bence kazanmışken gelmen iyi, eğer çok çok büyük maddi sıkıntı yoksa. Okul ücreti için bursu da kazanmışsın. Seneye de hem bölümü hem bursu kazanacağının garantisi olmaz.

Burada normal işlere girmek için İsveççe gerekiyor biraz haliyle. Ancak cafe bar gibi yerlerde yalnız İngilizce ile de işe girebilirsin. Ancak İngilizcen konuşma olarak iyi olmalı. Öte yandan mağaza, market tarzı yerlerde de çalışmak istersen şimdiden İsveççe öğrenmeye başlamanı tavsiye ederim. Duolingo'da ingilizceden isveççe öğrenme var buraya gelene kadar biraz öğrenirsin. haziran temmuz gibi de SFI'a başvurursun (yabancılar için belediyenin ücretsiz isveççe kursu) sen geldiğinde eylülde başlıyor zaten ona başlarsan direkt isveççe'yi daha iyi öğrenmiş olursun sonra herhangi bir part time işe rahatça girebilirsin. Sanırım haftalık 20 saat hak oluyor bundan emin değilim ama 10 saat bile çalışsan gelir olarak çok katkısı olur çünkü maaşlar yüksek.
  • senolll  (17.04.17 12:42:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.