[]

erdoğan'ı neden bu referandumda başarısız olarak görüyorlar?

biliyoruz ki bu oylamada her ne kadar tercihte kaymalar olsa da adeta
akp vs chp+mhp+hdp+diğer parti seçmenleri olarak yarışıldı. çünkü normal seçimde oylar daha çok seçmenlerin kendi partilerine gittiği için akp'nin normal seçimlerde başarılı olması daha kolaydı bence.

olaya siyasi yönden veya olumsuz sonuçlarından ayrı olarak, sadece matematiksel olarak bakınca aslında başarı değil mi bu?

 
akıl ve izan sahibi oldugunuzu düsünerek cevap veriyorum.

çüş.
  • thewizardofearthsea  (17.04.17 00:40:14) 
sebebi şu: 2019 yılında muhalefet partieri oyunu %1 arttırırsa; ülkeyi tek adam rejiminde bugünün muhalefeti yönetecek.

1 gecenin sabahında; akp'li bakanlar, hakimler, bürokratlar mevfcut pozisyonlarını tek adamın sözüyle kaybedip yerlerine yenileri gelecek. muhalefet %1 arttırabilirse oyunu; çıkardığı kararnamelerle tüm polis teşkilatını dağıtıp, tüm eğitim sistemini silbaştan yenileyip ne kadar akp'li varsa bir gecenin sabahında temizleyebilecek.

öyle güzel bir yasa çıkardılar ki, tayyip erdoğan'lı akp, hile veya hilesiz anca %1 farkla kazanabildiği bu seçimi, yarın sabaha tayyip erdoğansız uyanırlarsa 2019'da %30 bile alamadan kaybeder.

ben size söyleyeyim. tüm akp teşkilatı şuan 3.5 atıyordur.
çünkü parlementer rejimde muhalefetin 20 yıl üst üste iktidar olsa yapamayacağı şeyi şuan oyunu sadece %1 arttırarak bir gecede yapabilirler.
  • tchuck  (17.04.17 00:41:34) 
@krem peynir: yahu ben siyasetten uzak şekilde, sadece istatistiksel olarak durumu soruyorum. yani akp yerine chp veya muz partisi diyelim, benim için hiç fark etmiyor. hemen nasıl bu kadar kolay niyet okuyabiliyorsunuz yav?


  • m e b  (17.04.17 00:42:08) 
iktidar alanını genişletme açısından başarılı ancak matematiksel açıdan başarılı olduğuna katılmıyorum. mhp ile iş birliğine rağmen bazı illerde ak partinin oy oranının da altına düştü. 3 büyük ili kaybetti. oransal olarak gerileme var. ayrıca devletin tüm imkanları kullanılarak 4 koldan propaganda ve mitingler organize edildi. sarfedilen bunca kaynağın karşılığı %51 olmaz kesinlikle.


  • zgrydn  (17.04.17 00:44:49 ~ 00:47:34) 
tchuck +1


  • klar  (17.04.17 00:50:40) 
Tchuck,

Hocam iste tam da o yuzden, yapilacak secimde arada derede kalan, bajsettigin kesime mensup insanlar vs erdogan'a ve akp'ye oy verecek ki duzen bozulmasin. Ayrica, hpd ve mhp secmeni hayirda bulusmus olabilir ama, hem bu secmenleri hem chp'yi hem de bir kisim akp'liyi toplayacak bir isim yok Turkiye'de.

Ben bugun cikan sonucta, muhalifler adina hicbir olumlu yaraf goremiyorum. Sadece, mhp muhalifleri icin, bahceli'nin etkisizligini ortaya koyan sonuclar oldu.
  • kint  (17.04.17 00:54:28) 
Tchuck sikertmis. Adamlar bindikleri dali kesme ihtimalinin belirmesiyle Sus pus oldular. Adamlara anlatamiyoruz ama Tayyipi olumsuz saniyorlar zaar


  • baldur2  (17.04.17 00:58:07) 
"tezekten terazinin boktan olur dirhemi" diye bir deyişimiz var bizim.

tribünler senin taraftarlarınla dolu, az sayıdaki rakip takım taraftarı hem fiziki hem pisikolojik şiddete uğruyor ve hem de daha büyük şeylerle de tehdit ediliyor. sahadaki güvenlik güçleri senden yana. yayıncı kuruluş da öyle. ve tabii hakem ve yan hakemler de... elbette onların bağlı olduğu federasyon da!

şimdi sen bu maçta faulün, haksız kararların/kartların dibine vurmuşsun. dibe vurmuşsun artık! ve skor tabelasına bakıp soruyorsun: "başarı değil mi bu?"

terazin tezektense eğer, evet başarı! tebrik ederim.
  • runfor  (17.04.17 01:19:21) 
2019'a kadar cok seyler olabilir ulkede ama diyelim ki olmadi, rutin bir vaziyetre gittik, ben bircok hayirci secmenin sandiga dahi gitmeyevcehini dusunuyorum. Cunku insanlara gercekten bikkinlik gelmis vaziyette, RTE yasadigi middetce de bizi yoneten kisi degismeyevek.


  • kint  (17.04.17 01:40:30) 
Şu an yerel seçim olsa akp yine iktidar. Referandum sonucu "tayyip gitse kim gelecek?" sorusunun net bi görüntüsüdür. "Geniş yetkiyle donatılmasın ama ehven-i şer olarak kalsın"


  • cemiyetin ünlü siması  (17.04.17 02:01:59) 
erdoğan'ın sahip oldığu imkanlarla bir önceki diktatör %92 evet çıkarmıştı. bu seferki diktatör %51i hile hurda zor çıkardı.

buna rağmen üç büyük şehri kaybettiğini gizleyemiyor.
  • babilbaligi  (17.04.17 12:12:39) 
muhalefet nereye birleşip de başkan çıkaracakmış :)


  • temhar  (19.04.17 02:42:45) 
mhp içindeki muhafazakar "ülkücüler" de tayyibe oy verdi ayrıca onu da unutmamak lazım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.04.17 02:54:47) 
bütün haksızlık, hukuksuzluklara rağmen %51 büyük başarısızlık. o da çalıntı olup olmadığı bile belli olmayan 51.


  • taksici milletin efendisidir  (19.04.17 03:14:38) 
kavgada yumruk sayılmaz demişler.
adam istediğini aldı mı? aldı.
bugün seçim olsa tek başına tek başına iktidar mı? iktidar.
elinde açlıktan geberse bile oy verecek bir %40 ve isterse 3 milyon suriyeli oyu var mı, var?
e daha ne?
  • supermatik  (19.04.17 03:30:14 ~ 03:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.