[]

bankaların döviz alım/satım farkları

bankalar dövizi bildiğim kadarıyla satış fiyatının 3-8% civarı altında alırlar. bu fark da bankadan bankaya değişiyor galiba.
bir bankada bu farkın zamanla azalıp arttığı olur mu? yoksa hemen hemen sabit mi kalır?
bir de bu farkın en az olduğu banka hangisidir?


 
-bu fark da bankadan bankaya değişiyor galiba.
+evet

-bir bankada bu farkın zamanla azalıp arttığı olur mu?
+evet degisir. kurun dalgali oldugu zamanlarda fark daha cok olur. mesai saatleri disinda da oyle.

-bir de bu farkın en az olduğu banka hangisidir?
+enpara fena degil.
  • fakyoras  (15.04.17 18:15:04) 
enpara dediğiniz finansbank oluyor galiba?
dolarda 3,614250 / TL 3,802250 TL vermişler an itibariyle.
ben iş bankasıyla çalışıyorum. 3.66050 / 3.75830 şu anda. daha az fark olanını arıyordum oysa :)
teşekkürler.
  • dannycarey  (15.04.17 18:17:46) 
haftasonu çok fark eder o kur,hafta içi mesai saatlerinde tum bankalar hemen hemen aynı virgülden sonra 3,4. basamaklari fark ediyo.


  • valkin rockefeller  (15.04.17 18:18:48) 
3-8% mi? Ne yaptin hocu oyle fark mi olur?

Su anda gordugun farklar haftasonu / piyasa kapali farklaridir. HAfta ici mesai saatlerinde degisir. Hafta ici sabah bankalar acildiktan aksam 6 civarina kadar gercek fiyatlardan alis satis yaparsin o fark da cok cuzi olur. yani su an olsa, mesela alis 3.7 satis 3.706 falan olur mesela enparada.

O yuzden mecbur kalmadikca haftasonu veya hafta ici mesai saatleri disinda doviz islemi yapilmaz.

Referandum hazirligi yapmak istiyorduysan gec kaldin yani banka kullaniyorsan cuma aksam 6ya kadar, forex hesabin varsa 23:45 e kadar vaktin vardi. Artik pazartesi sabahina kadar kaderine razi gelicen. Piyasalar pazari pazertesiye baglayan gece 12 de acilir ama senin banka fiyatlarin sabah 8-9 a kadar normale donmez. o aradaki 8-9 saatte olan olur zaten fiyatlara.
  • robokot  (15.04.17 18:30:12 ~ 18:35:50) 
yok yahu ne referandum hazırlığı. öyle bi para mı var sanki bizde. bilgi amaçlı soruyorum.
ama bir hafta içi günü iş bankasında 3.75/3.73 gördüğümü hatırlıyorum.

  • dannycarey  (15.04.17 20:34:46) 
hafta içi teb'de alış satış arasında 0.8 kuruş makas oluyor kur dehşet dalgalanmadığı sürece. haftasonu ise 10 kuruşa kadar çıkıyor sanırım.


  • argent dawn  (15.04.17 21:34:55) 
Hafta ici soyle olur: Onemli verilerin aciklandigi anlarda volatilite cok yuksek olur, bu durumda sadece bankada degil butun dunyada, fx terminallerinde vs. spread acilmasi mumkundur. Onun disinda gun icinde 2 kurus fark anormal bir durum.


  • robokot  (16.04.17 03:14:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.