[]

Gönülsüz .ikişten burunsuz çocuk doğar

Böyle bir atasözü var. Mecaz yanını bırakırsak bunun somut gerçekliğine inanıyor musunuz. Bir kadın düşünelim. Tek yumurta ikizi ali ve veli var. Aliyi seviyor ama zorla hiç sevmediği veli ile evlendiriliyor. aşk evliliği yapsaydı çocuğu daha güzel/yakışıklı olur muydu. Mutluluğun , mutlu bir seksin görünüme etkisi var mıdır varsa nasıl kanıtlanabilir ki




 
kücük bir cocukken güzel cocukların mutlu bir evlilik ve sevisme sonrasi olduguna inanirdim. bilimsel bir gecerliligi yok, anne babamin mutsuz evliliginin de bunda etkisi var tabii.


  • thewizardofearthsea  (15.04.17 16:27:38 ~ 16:34:55) 
Seks esnasında bir araya gelen yumurta ve spermler o zamandan çok daha önce üretilmiş oluyorlar. Örneğin şu anda çocuk yapmaya karar versem, yumurtayla birleşecek sperm, belki de bir hafta önce üretilmiş olan sperm oluyor. Bu, seksin yapıldığı anla ilgili bir şey değil. İyi bir seks bireyleri hormonsal olarak daha iyi bir konuma getirdiği için bireyler psikolojik olarak çocuklarının daha güzel olacağına inanıyor olabilirler.


  • dissendium  (15.04.17 16:27:54) 
Güzel kadınlar var aşk evliliği yapmayan para için. Genelde zenginlerin çocukları güzel olur oradan bak bir de.


  • begin again  (15.04.17 16:37:01) 
sadece cinsel birliktelik olarak bakmazsak annenin yaşadığı stres ve mutsuzluk hamilelik sırasında bebeğin sağlıklı gelişimini etkiliyor. bebeğin sağlıksız gelişmesi illa çirkin olacağı anlamına gelmese de ilişkilendirilebilir bence. sağlıksızı (çelimsiz, düşük zekalı, mutsuz vs) çirkin olarak algılamaya meylimiz var çünkü.


  • misterturist  (15.04.17 16:45:18 ~ 16:46:29) 
Kadin orgazm oldugu takdirde gebelik sansi artiyor

Bunun disinda epigenetik de soz konusu olabilir
  • la noix  (15.04.17 19:20:17) 
Galiba evet. Bununla ilgili şöyle bir şey okumuştum. Yumurta en kaliteli spermle ya da en hızlı spermle döllenmiyor. İlk gelen spermler yumurtanın duvarını inceltiyor ve artık kaçıncıya kadar dayanırsa o giriyor yumurtaya. Yani, en hızlı sperm değil de, şansı açık ama o kadar da iyi olmayan sperm giriyor. Ancak, kadın orgazm olduğunda bu durum yumurta çeperini inceltiyormuş ve hamile kalacağı sperm yarışta daha önce gelen bir sperm oluyormuş. Dolayısıyla orgazm bebeği daha kaliteli oluyormuş. Buradaki "Hızlı olan daha kalitelidir" varsayım mı, kanıtlanmış bir şey mi bilmiyorum, olaydan anlamıyorum ama böyle anlatıyordu.


  • aychovsky  (15.04.17 19:34:36 ~ 19:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.