[]

Indesign'da otomasyon sorusu

Sevgili obsesif kompulsifler,

Varsayalım;
-1500 sayfa bi dokümanım var,
-içinde 30 farklı bölüm var, her birinin sayfa sayısı değişiyor,
-her sayfada sabit barlar çubuklar var ve her bölüm için bi renk kodu atadım
-ve bölüm adını her sayfaya yazıyorum (hatta bölümün ilk sayfasında birazcık da büyütüyorum)

Bunu şablona gömüp, dokümanı sectionlara bölerek otomatik yaptırma şansım var mı?

Şu an her bir sayfa için cmd-shift-alt-V gidiyorum ama indesign'ın kudretine ve duyurunun gücüne inanıyorum.


not: bunu yazan insan kör oldu.

 
Paragraf stiller var. Mesela bölüm başlıklarını stil yapıp. Kısayol atayıp bütün bütün bölüm başlıklarını aynı yapabilirsin. Tabi manuel yapman lazım. Action tarzı bir şey var mıdır bilmiyorum. Birde eğer çoğu sayfa aynıysa, master page olayı rahat ettirir.


  • arockm  (15.04.17 14:08:51) 
30 farklı bölümde değişen şeyler neler? sadece barların rengi mi?
öyleyse;

bir tane master page oluşturup barı istediğiniz yere koyun, (bölümlerin ilk sayfalarında bar değişik bir yerdeyse ona da farklı bir master page yapabilirsiniz)
her bölümün bar rengi için bir object style oluşturun
içeriği data merge ile çekin,
(eğer veritabanınız uygunsa yöntem olarak şunu önerebilirim: barları text kutusu halinde yapın, ve veritabanınızda her bölüme ekstra bir kolon oluşturarak bir id veya biricik bir isim verin, sonrasında bu kolondaki bilgiyi de text kutusu haline getirdiğiniz bar'a merge edin. bütün veritabanını çektikten sonra da tek tek o id'leri aratıp obje stillerini find / replace yaparak değiştirin)
sonrasında her sayfada barları override edip daha öncesinde belirlediğiniz obje stillerini bu barlara atayacaksınız.
  • luchetti  (15.04.17 14:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.