[]

kardiyo esnasında sol tarafta ağrı

aslında sadece kardiyo yaparken değil, normalde de hafif bir ağrı diyemeyeceğim hissiyat var sol mememin üstünde. eliptik bisiklette yavaş başlayıp hızı veya sertliği arttırdığımda bazen aniden ağrı giriyor ve bu ağrı derin nefesle birlikte iyice artıyor, nefesi tamamlayamıyorum yani o derece. bazen de sol kolda uyuşmaya benzer bir hissiyat oluyor.

bundan ötürü kardiyoloji randevusu aldım. kalple alakalı mı emin değilim ama bu konuda fikriniz nedir? spora da gitmiyorum muayene olmayı bekliyorum, devam edeyim mi hafif tempo?


 
Göğüs hareketleri yapıyorsan olabiliyor öyle ağrılar ama


  • Take it away honey  (15.04.17 00:13:53) 
randevuya kadar çok zaman yoksa bekleyin derim.

bir de eğer devlet hastanesiyse doktor ister belki ama efor testini aynı günde yaptırmaya bakın. bana ekg ye girip birkaç gün sonra kontrole gittikten daha sonra efor testi verdiler ben de yaptıramadım sonradan.
  • senolll  (15.04.17 00:28:02) 
Aynı durum bende de vardı. Ufak ufak seğirmeler yaşıyordum iyice şüphelenince gittim doktora. Tamamen kaslarla alakalı, boşluktan ve odak dağıtıcı alışkanlık olmayışından kaynaklı bir sorun çıktı. Psikolojik olarak kendinizi dinlemeye başladıysanız o bile tek başına bir sebep olabiliyor. Birkaç hobi edinip düzenli vücut hareketi sağlarsanız geçiyor zaman içinde. Ani yüklenmelerde ise kan daha hızlı pompalandığı için o baskıyı sol tarafta hissetmek gayet normal. Derin nefes alırken bana sıkça o batmalar oluyor. Daha önce geçirdiğim bronşitin de etkisiyle göğüsteki kas dokularının birbirlerine sürtünmesinden kaynaklı batmalar onlar. Sol kolda uyuşma ne durumda olduğuna göre incelenir. Siz bir doktora görünün. Ekg, efor testi ve fiziki muayene yapar ve muhtemelen bir şey çıkmaz ama en azından içiniz rahat olur. Siz ferah kalın. Geçmiş olsun.


  • desdenova34  (15.04.17 00:31:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.