[]

Mum alevi niye artıp azalıyor????

Mum var yaktım ama 15-20 saniye aralıklarla alevi titreşim yapıyor.

Byük mum cam bardak gibi bişey içinde kendiliğinden vardı bardağı.

Niye, nasıl yok ederim bunu??

 
bi yerden rüzgar alıyordur.


  • orpheus  (15.04.17 00:03:59) 
Almıyor, kesin bilgi.


  • kurnaz  (15.04.17 00:13:38) 
rüzgar almıyorsa bile ısınan hava ve cam nedeniyle mum etrafında gene de hava akımları oluşur.


  • orpheus  (15.04.17 00:44:24) 
@olutaklidi

Okuduğumuzu iyi anlayalım. Rüzgar alıyor mu diye sorulmuş, hayır demişim. Hava almıyor denmemiş, şakalı esprili bir şeyler yapmaya çalışmışsınız ama olmamış.

@orpheus
Farkındayım, türbülans oluşabilir ama türbülans kaynaklı olsa bile nasıl engellenebilir? Türbülans olma olasılığı düşük bu arada zaten.
  • kurnaz  (15.04.17 00:52:45) 
Durgun ortamdaki türbülanslı akışı engellemen için Reynold sayısını 4000 altına çekmen gerekir.


  • hayde bre  (15.04.17 00:55:23) 
siz şey diyorsunuz ben mumun ruzgardan korunması için camla kapattım kenarları ama arkadaşlar da diyor ki yetmez bu. çünkü ısınan hava ile soğuk hava arasında fark var. ısınan hava yukarı çıkmak için hava akımı (ya da türbülans ya da onun gibi bir şey) oluşturuyor olabilir. ve ayrıyetten durgun halde bile türbülanslı akış vardır diyolar. bu da titremeye yol açıyor olabilir diyorlar.


  • marul hirsizi  (15.04.17 01:01:45 ~ 01:02:40) 
fitili silindirik bir borunun içine koyabilir, yalnızca silindirin alt yüzeyinden hava almasını sağlayabilirsiniz. bu şekilde ısınan hava yukarı çıkarken silindir sadece alttan hava alabilecek. silindirin altını da artık nasıl becerirsiniz bilmiyorum ama küçük kanallar ile akışı laminar yapacak şekilde değiştirebiliyor olmanız lazım.

işi sadece akışkan olarak düşününce kolay. ama yanma esnasında etraftan havayı uniform olarak mı alıyor, ısı nasıl dağılıyor, böyle küçük küçük eddy currentler mi oluyor onu bilemem.
  • ron dennis  (15.04.17 01:12:50) 
uzmanlar gelmiş fazla laf düşmez ama, rutin bir aralıkla titreşmesi bana havadan değil mumun şeklinden vb ötürü gibi geldi.

söz gelimi fitil olması gerekenden biraz kısa olabilir, ne zaman alev biraz güçlense etrafındaki mumdan biraz fazlasını eritip fitilin dibinin mumla kaplanmasına neden olup, alevi tekrar zayıflatarak süreci başa sarıyor olabilir mi. fitili çekiştirip uzatın en azından bi rutini bozulsun bence.
  • kaichi  (15.04.17 01:40:03 ~ 01:44:23) 
Cok ufak basinc degisklikleri alevin oynamasina sebep olur mumda. Ruzgar almiyor demissin ama aliyor aslinda. Senin farkedemeyecegin kadar dusuk siddette ruzgar esiyor halen iceride.


  • stavro  (15.04.17 10:12:15) 
İp homojen çekmemiştir onu yakan sıvıyı.
O yüzden yakıt azalıp, artıyordur.

eğer ipse sorun, biz kendi ipinizi yapıp :) daha homojen ve eşit çektirmedikçe birşey yapamazsınız.
  • Corc  (15.04.17 10:14:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.