[]

ehliyet kursları neden bu kadar pahalı

selam,
internetten bakıyorum 2015 yılında 200-250 liraya kursa yazılanlar var. (b olup a2 için.) şu an bakıyorum 950 lira falan diyor. 2 yılda nasıl bu kadar artabilir bu fiyatlar? kimse buna bir şey demiyor mu?



 
mecidiyeköy ehliyet kursları 1500


  • allaccess  (14.04.17 15:09:18) 
Artık kurs fiyatları valilik tarafından belirleniyor. Altına inmek yasak.
İnen yok mu elbette var ama ispat edilirse cezası da var.
İllere göre değişiyor fiyat listesi.
İstanbul'da geçen yıl 770 liraydı B'den A2 ye fark şu an 950 lira. 2 yıl önce 500'e hatta 400'e kayıt alınabiliyordu şu an o kadar düşmesi imkansız ama indirim uygulayan yerler var.
Biraz gezip dolaşıp biraz da pazarlık yeteneğinizi kullanın he bir de doğal olun başka kurstan fiyat almaya geldiğinizi düşünürlerse asla fiyatı düşürmezler :)
  • mutekebbir  (14.04.17 15:21:05) 
taban fiyat ne demek allah aşkına. valilik vatandaşı değil kurs sahiplerini mi koruyor?


  • sckxyss  (14.04.17 15:27:42 ~ 15:27:51) 
Aslında bu durumdan kurs sahipleri de çok şikayetçi çünkü talep inanılmaz düştü şu an sadece ehliyete ihtiyacı olan gelip alıyor.
Bundan 3 yıl önce ev hanımları diğerlerinden çokken şimdi gelip bilgi bile almıyorlar :)

Sözde eğitim kalitesini yükseltmek için yapmışlar, mesela 2 yıl önce araba kullanmayı bilen adama 2 direksiyon dersi yazıp kurs ücretini oldukça düşürürdük şimdi diyor ki düşüremezsin herkes eğitim alacak yahu bilen adam gelip neden benden 14 ders alsın ki.

Neyse bundan kurs sahipleri de kar etmedi yani inanın :)

Sınıfları parçaladılar mesela şu an adam gidip otobüs ehliyeti alamıyor sistem diyor ki önce otomobil al sonra otobüs ya da gidip tır alamıyor sistem diyor ki önce kamyon al. Kamyonu alamıyor çünkü önce otomobil lazım. Devlet maşallah hepsi için ayrı ayrı vergisini de alıyor.
Böyle bir sistem oldu :)
  • mutekebbir  (14.04.17 15:45:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.