[]

yeni alınacak araba ile

haftaya araba alıyorum ve istanbuldan izmire gitmem lazım salı günü arabayı teslim alacağım çarşamba günü de izmire gideceğim. Şimdi düşünüyorum acaba yeni aldığım araba ile mi gitsem yoksa uçakla gidip gelsem mi. Siz ne yapardınız? yeni alınan arabayı uzun yol için kullanırmıydınız? saygılar




 
Kesinlikle arabamla giderdim. Tadını ala ala sürerdim.

Arabanı al salı günü biraz turla arıza vs varsa kendini belli edecektir.
  • sylr  (14.04.17 02:31:59) 
arabanın uzun yolda kullanılmasında sakınca yok. yeni alınmış olması da bunu değiştirmez. sadece bakımlarının tam olduğundan, yağından suyundan emin olamayabilirsiniz. gerekli kontroller yapıldıktan sonra ben olsam arabamla giderdim.


  • icim urperiyor  (14.04.17 02:46:39) 
öncelikle hep iyi anılarınız olsun yeni arabanızda. hep güzel yerlere gidin.

ben olsam kesinlikle arabayla giderdim. hem yakıt harcamasını bir standarta sokarsınız hem arabayı açarsınız.
  • brakgn  (14.04.17 03:29:58) 
araba sıfırsa doğrudan yola çıkmakta bir sakınca yok. ikinci el alınacaksa yağını değiştirip bakımını yaptırıp çıkmanızı öneririm. bir usta görse fena olmaz.


  • babilbaligi  (14.04.17 09:50:18) 
Araç sıfır ise uzun yola çıkmakda sakınca var! Rodaj süresince uzun yol tavsiye edilmez. aracın uzun süre aynı hız ve devirde gitmesi önerilmez. aracınn iniş çıkışlı devirlerine ve dur kalklarına ihtiyaç vardır. Aracınızın kitapçığını okumanızı öneririm. Henüz almadı iseniz de internette bulabilir yada alacağınız bayiden bu konuda bilgi alabilirsiniz. 2. el ise alır almaz ustana götür . baksın gerekirse suyunu yağını koy balatalara bak sonra git.


  • fyodor dostoyevski  (14.04.17 10:41:51) 
ben her türlü uzun yol öncesinde arabanın bakımlarını yaptırıyorum. ikinci el alıyorsan mutlaka yaptırıp yola çıkmalısın. zaten ikinci el alıyorsan, öncesinde bir ustaya falan göstermişsindir.
hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan.

  • cliquot  (14.04.17 11:45:25) 
Sıfır arabaysa net onla giderdim. Güle güle kullanın.

İlk 2000 km 4500 rpm ve 160km/h geçme diye uyarı var evet. Okumak kadar kavramak da mühim.

Kaynak: f30 kullanıcı kitabı.
  • bir ileti paylastim  (14.04.17 14:06:09 ~ 18:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.